Boži Sušecu zabranjen ulazak u zgradu HRT-a

NAKON što je nedavno otišao u mirovinu, legendarni HTV-ov sportski komentator Božo Sušec više ne može ući u zgradu HRT-a. Premda je ova odluka mnoge začudila, prema objašnjenju glasnogovornika HRT-a Danka Družijanića, radi se o uobičajenoj praksi sa svim umirovljenim HTV-ovcima, a ne o nekakvoj diskriminaciji Bože Sušeca.

"Svim zaposlenicima umirovljenjem prestaje vrijediti elektronička kartica, pa tako i Boži Sušecu", objašnjava Družijanić koji dodaje da nije riječ ni o kakvoj zabrani. "Božo Sušec može ući ako nazove tajnicu redakcije i zatraži propusnicu za taj dan. Sigurno će je dobiti", dodaje HRT-ov glasnogovornik.

"Sušec je otišao u povlaštenu mirovinu. Dobio je maksimalnih 400.000 kuna otpremnine i ne smije honorarno raditi na HRT-u ni dobiti propusnicu koja bi vrijedila dulje od jednoga dana", objašnjava Družijanić i dodaje da je tako odlučilo Ravnateljstvo HRT-a na prijedlog Programskog vijeća, koje je prigovorilo mogućnosti da ljudi odu u prijevremenu mirovinu uz otpremninu, a zatim honorarno zarađuju na HRT-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.