Branka Ramljak povjerenica za Split, Baldasar će još šest mjeseci primati plaću gradonačelnika

Foto: FAH

BRANKA RAMLJAK, bivša predsjednica Nadzornog odbora Hajduka i sveučilišna profesorica, imenovana je povjerenicom za Grad Split na današnjem zatvorenom dijelu sjednice vlade.

HDZ je najprije htio da Grad Split u izbore uvede Mariju Čizmić, tajnicu Županije i predsjednicu Zajednice žena Katarina Zrinska u Splitu, ali taj prijedlog nije bio po volji MOST-ovom ministru Uprave Ivanu Kovačiću.

Baldasaru se još nitko nije javio, primopredaju predlaže u ponedjeljak

I u samom HDZ-u bilo je onih koji su smatrali da to nije primjereno rješenje, s obzirom na to da je Čizmić aktivna članica stranke. Ramljak, s druge strane, nije stranački angažirana.

Ivo Baldasar čuo je za imenovanje Ramljak. Nije mu se još nitko javio.

"Moramo napraviti primopredaju i potpisati zapisnik. Predložit ću da to napravimo u ponedjeljak. Nakon toga ću se dobro odmoriti", kazao nam je Baldasar.

Bivši gradonačelnik još šest mjeseci na plaći iz Grada

Pitali smo ga hoće li iskoristiti mogućnost da još šest mjeseci prima plaću, a i što će dalje, hoće li se vratiti u Agenciju za obalni linijski promet u kojoj je bio ravnatelj prije nego što je postao gradonačelnik Splita.  

"Sigurno ću iskoristiti. U ove četiri godine nisam nikada koristio godišnji odmor duže od tjedan dana. Prvo dva mjeseca kampanje, a onda dugo toplo ljeto. Nakon toga ću odlučiti hoću li se vratiti u Agenciju ili u privatni sektor. Trenutno sam skloniji ovoj drugoj opciji", kazao nam je Baldasar.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.