Brazilski predsjednik će se pokloniti pred Peleom

Foto: EPA

BRAZILSKI predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva otputovat će sutra u Santos, na jugoistok zemlje, kako bi odao posljednju počast legendarnom nogometašu Peleu koji je umro u četvrtak u 82. godini, priopćio je predsjednički ured.

Luli, koji je jučer službeno preuzeo dužnost, bit će to prvo putovanje u mandatu izvan Brazilije, kako bi odao počast Peleu, čiji je lijes izložen na stadionu u Santosu, i u solidarnosti s njegovom obitelji.

Peleov lijes postavljen je na centru stadiona u Santosu

Brazilci su se počeli opraštati od svoje sportske i nogometne legende, a među prvima je preminulom Peleu počast odao Gianni Infantino, predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA).

Lijes s posmrtnim ostacima Pelea dopremljen je i postavljen na središtu travnjaka stadiona Vila Belmiro, kluba Santos, u kojem je Pele igrao od 1956. do 1974. godine. Obožavatelji jednog od najboljih nogometaša svih vremena moći će odati počast do sutra u 10 sati po tamošnjem vremenu, do kada će bez prekida biti dozvoljen ulazak na stadion.

Tijekom jutarnjih sati povorka s Peleovim lijesom proći će ulicama Santosa do dolaska na groblje Ecumenical Memorial Necropolis, gdje će sprovodu prisustvovati njegova uža i šira obitelj. Pele je po mnogima najbolji nogometaš svih vremena te je jedini igrač koji je osvojio tri naslova svjetskog prvaka (1958., 1962. i 1970.).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.