Britanac se odbio cijepiti zbog teorija zavjera s YouTubea. Umro je od covida

Screenshot: BBC

MUŠKARAC koji je preminuo od covida-19 nakon što se odbio cijepiti napravio je strašnu pogrešku koja je dovela njegovu obitelj u opasnost, rekla je njegova partnerica za BBC.

"Les je nepotrebno umro"

Leslie Lawrenson (58) umro je 2. srpnja u svom domu u Bournemouthu na jugu Engleske. Njegova partnerica Amanda Mitchell (56), koja je istodobno također bila ozbiljno bolesna od covida-19, rekla je kako misli da su cjepiva previše eksperimentalna. "Osjećam se nevjerojatno glupo, Les je nepotrebno umro", izjavila je Mitchell kasnije za BBC.

Mitchell je objasnila kako je njezin partner, koji je diplomirao na Sveučilištu Cambridge, nakon čitanja materijala na društvenim mrežama odlučio odustati od cijepljenja protiv koronavirusa.

"Rekao nam je da su cjepiva eksperimentalna"

"Svakodnevno nam je govorio kako se ne moramo cijepiti, kako ćemo biti dobro ako budemo oprezni. Rekao nam je da se cjepiva tiču gena, da su eksperimentalna i da ćemo u tijelo unijeti nešto što nije temeljito ispitano. Les je bio visoko obrazovan i kad bi mi nešto rekao, ja sam u to vjerovala", objasnila je Mitchell, koja pati od dijabetesa i hipertenzije.

Mitchell je rekla kako se činilo da se njezin partner oporavlja od upale pluća povezane s covidom-19, dok je ona bila ozbiljno bolesna. Ispričala je da su bolničari, koji su došli u njihov dom 2. srpnja, zbog njenog zdravstvenog stanja,ponovno pozvani 10 minuta kasnije kada je njezin 19-godišnji sin zatekao Lawrensona mrtvog u krevetu.

"Napravio je strašnu grešku i za to je platio najveću cijenu"

"Les je napravio strašnu pogrešku i za to je platio najveću cijenu", rekla je Mitchell, koja je istog dana primljena u bolnicu i provela tjedan dana na odjelu za pacijente s covidom-19.

Rekla je da se osjećala glupo što je dovela svoju kćer i starijeg sina u opasnost kada su došli pomoći u brizi o njihovu 11-godišnjem sinu.

"Bio je potpuno ispranog mozga"

"Leslie je bio potpuno ispranog mozga zbog onoga što je vidio na YouTubeu i društvenim mrežama. Rekao je kako će više ljudi umrijeti od cjepiva nego od covida-19", rekla je 35-godišnja Amandina kći Carla Hodges.

Amanda Mitchell zaključila je da će primiti cjepivo čim joj liječnici to dopuste.