Britanci: Ukrajina koristi naše rakete Storm Shadow, to je velika stvar

Britanski ministar obrane Ben Wallace izvijestio je danas da su u Ukrajini korištene dalekodometne projektile Storm Shadow, koje je Ujedinjeno Kraljevstvo isporučilo toj zemlji. "Sve što mogu reći jest, koliko sam shvatio, da su korištene otkako smo najavili njihovo raspoređivanje u Ukrajini, ali neću ulaziti u daljnje detalje", odgovorio je Wallace danas na upite Sky Newsa. Dodao je da su oružani sustavi koje su zapadni saveznici dali Ukrajini bili "snažni" i "značajni".

Sky News u svojoj analizi primjećuje da je korištenje britanskih raketa "značajna" vijest. "Bilo je vrlo značajno kada je Ujedinjeno Kraljevstvo potvrdilo da je Ukrajini dalo rakete Storm Shadow", rekla je urednica Deborah Haynes.

"To su krstareće rakete dugog dometa, tako da, kao što je rekao ministar obrane, to Ukrajincima daje mogućnost da dosegnu mnogo dalje u ukrajinski teritorij pod ruskom kontrolom, koji je do sada bio izvan dometa", objašnjava Haynes.

"Budući da je Velika Britanija rekla da ne razmatra slanje borbenih zrakoplova, te su rakete sljedeća najbolja stvar", dodaje. Također je rekla da je, iako nije potvrđeno protiv čega su rakete bile raspoređene ili jesu li bile uspješne, jasno da je ovo"ključna nova sposobnost za Ukrajinu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.