Britanski ubojica iz glisera predao se policiji

Screenshot: YouTube/Daily Mail

MUŠKARAC osuđen za ubojstvo svoje djevojke u Velikoj Britaniji jer je poginula dok je on upravljao gliserom predao se nakon nekoliko mjeseci bijega policiji u Gruziji, javlja BBC.

Jack Shepherd osuđen je u srpnju prošle godine na šest godina zatvora zbog ubojstva iz nehaja 24-godišnje Charlotte Brown. Nije bio prisutan na suđenju jer je tijekom sudskog procesa boravio u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije.

Graham Brown, otac poginule djevojke, rekao je: "Upravo su me obavijestili da je Jack Shepherd uhićen u Gruziji."

Glasnogovornik veleposlanstva Gruzije u Londonu potvrdio je uhićenje Shepherda.

Suradnja između gruzijske i britanske policije

Jack Shepard predao se policiji vrlo brzo nakon što se obitelj Charlotte Brown u utorak sastala s britanskim ministrom unutarnjih poslova Sajidom Javidom kako bi ponovno pozvala Shepherda da se preda vlastima.

Ministarstvo unutarnjih poslova Gruzije prethodno je za BBC izjavilo kako surađuje s britanskom policijom i kako zajedno pokušavaju pronaći gdje se nalazi bjegunac Shepherd.

Prema trenutno važećem diplomatskom sporazumu između Gruzije i Velike Britanije, Britanija ima pravo tražiti izručenje Jacka Shepherda.

Smrznula se u vodi

Nakon što su se upoznali na mrežnoj stranici OkCupid, Shepherd je 8. prosinca 2015. godine izveo Charlotte Brown na večeru.

Prvo ju je odveo u restoran The Shard, gdje je potrošio 150 funti (oko 1300 kuna) na hranu i vino, a zatim ju je poveo na gliser, za koji je tvrdio da je u njegovom vlasništvu.

No gliser je oko ponoći udario u granje te su oboje pali s broda u vodu u blizini mosta Wandsworth na rijeci Temzi.

Spasioci su pronašli Shepherda kako se drži za trup broda, a beživotno tijelo Charlotte Brown izvukli su iz vode kod grada Clactona. Rezultati posmrtne obdukcije pokazali su da je Charlotte umrla zbog predugog boravka u hladnoj vodi.

Pobjegao u Gruziju

Shepherd se pojavio na sudu 26. siječnja, kada se izjasnio da nije kriv za ubojstvo iz nehaja.

Sudac Richard Marks pustio ga je na slobodu dok traje suđenje, ali se Shepherd nakon toga nije pojavio na sljedećem ročištu u srpnju.

Nakon što je osuđen za ubojstvo, za Shepherdom je izdana i međunarodna tjeralica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.