Brodice u šibenskoj lučici zapalio maloljetnik

ČETIRI dana nakon požara u lučici u šibenskoj četvrti Mandalina u kojem su izgorjele dvije usidrene pasare i jedna brodica tipa Istranka, policija je uhitila maloljetnika iz Šibenika.

Prema prvim rezultatima istrage, maloljetnik je iz jedne od brodica pokušao ukrasti benzin, ali je, u pokušaju da si sam osvijetli što radi, izazvao požar. Vatra je vrlo brzo zahvatio okolne brodice, te je jedna od njih i potonula.

Nakon što je izbila vatra, mladić je pokušao vatru i ugasiti pa je zadobio opekline lakšeg stupnja. Maloljetnik je prijavljen zbog krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Šteta oko 20 tisuća eura

Podsjetimo, u požaru koji je u subotu izbio u lučici na Obali Jerka Šižgorića u šibenskoj četvrti Mandalina izgorjele su tri plastične brodice. Prema prvim procjenama šteta iznosi oko 20 tisuća eura.

Brzom reakcijom vatrogasaca, požar je ugašen i time spriječena katastrofa većih razmjera. Pretpostavlja se da bi, da vatrogasci nisu tako brzo stigli na mjesto nesreće, vatra zahvatila benzin i plin u brodovima čime bi bila ugrožena cijela lučica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.