Brodovi trube u počast poginulom pomorcu, pogledajte snimku

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U spomen na tragično preminule pomorce oglasile su se sirene Jadrolinijinih brodova.

Danas su sirene trubile za 38-godišnjeg Marka Topića iz Solina, a sutra će se oglasiti u 17 i 18 sati, kada će biti pokopani 58-godišnji Boško Kostović iz Vinišća i 54-godišnji Denis Šarić iz Zadra.

Na njih je u nedjelju oko 15:30 pala više tona teška rampa, koja služi za ulazak vozila na trajekt Lastovo.

 

Od pomoraca se oprostili kolege pomorci

Od pomoraca se opraštaju kolege, a jedan od njih poruku je objavio u Facebook grupi Jadrolinija u srcu.

"Dragi moj Markane, tko će me sad svako jutro dok smo na brodu pogladit po bradi i reć "jutro, stari jarče" i prepirat se oko Hajduka, pit kavu u kafiću i tko će je platit. Tko će nas nasmijavat???

Dragi Denise, ili kako sam te zva u ovo malo vrimena koliko te znam - 'vragolasti Denis', za ručkom ili večerom iznit sve informacije tog dana tako da nam TV i nije tribala, o 'čentrunima', ma o svemu. Vedar, nasmijan, ma jednom riječju čovik i po!!!

Dragi Boško, godino, susid za stolom, drug u svemu. Za Lastovo si živija i za njega si život da. A na nama koji ostajemo je da Vas nitko i nikad ne zaboravi!!! Hvala Vam na svemu i Bog neka Vam da pokoj vječni i pazite na nas odgori", napisao je.

Istraga traje

Što se točno dogodilo i tko je kriv, još se ne zna, a istraga je u tijeku.

Sindikat pomoraca upozorio je da se Jadrolinija vodi jako loše i da je više brodova neispravno i staro. Trajekt Lastovo, čija se rampa srušila na pomorce, star je 55 godina i navodno je i ranije imao problema s rampom.

Premijer Andrej Plenković rekao je da neki koriste nesreću da bi naštetili vladi i da šef državne Jadrolinije David Sopta, kao i ministar Oleg Butković, pod čijom je ingerencijom Jadrolinija, imaju njegovu punu podršku.

Preživjeli sudionici nesreće zbrinuti su u riječkoj bolnici. Njihovo stanje je stabilno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.