Broj mrtvih u eksploziji na britanskom otoku raste. Poginulih 5, nestalih 4

Foto: EPA

POTVRĐENO je da je pet osoba poginulo u eksploziji u stambenoj zgradi u Jerseyju, dok se četvero stanara još uvijek vodi kao nestalo, kaže policija, a prenose britanski mediji. "Broj stanara koji su poginuli sada je narastao na 5", rekao je šef tamošnje policije Robin Smith te dodao da se još njih 4 vode kao nestali. 

Podsjetimo, na britanskom otoku Jerseyju jučer je nešto prije 4 sata ujutro došlo do eksplozije i požara. Trokatnica u kojoj se dogodila eksplozija je srušena, Evakuirano je 20-30 ljudi, a dvije osobe su lakše ozlijeđene i primile su liječničku pomoć. 

Jersey je britanski krunski posjed s vlastitim financijskim i pravosudnim sustavom i s oko 100.000 stanovnika. Vatrogasci su pozvani u petak navečer prije eksplozije nakon što su stanari prijavili da se osjeti miris plina.

"Ovdje ćemo biti tjednima"

Na konferenciji za medije u nedjelju, hitne službe rekle su da je operacija potrage i spašavanja sada prešla u fazu pronalaska tijela, dajući naslutiti da postoji malo nade da će se pronaći preživjeli.

Robin Smith, načelnik policije Jerseyja, rekao je da će istraga biti nezavisna i da neće "ništa uključiti i ništa isključiti" kad je upitan tretira li incident kao moguće kazneno djelo. Rekao je da će operacija pronalaska i identifikacije tijela potrajati neko vrijeme. "Nećemo ovdje biti danima. Vjerojatnije je da ćemo ovdje biti tjednima", rekao je novinarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.