Brutalno prevarili Podravca, ostao je bez 93.000 kuna u kriptovalutama

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BEZ kriptovaluta vrijednih oko 93.000 kuna ostao je 42-godišnjak s koprivničko-križevačkog područja nakon što je na internetu zatražio pomoć i nepoznatim osobama poslao lozinku svog virtualnog novčanika, doznaje se u policiji.

Koprivničko-križevačka policija u srijedu je izvijestila da istražuje internetsku prevaru nakon prijave oštećenog 42-godišnjaka koji je zatražio pomoć nakon što je primijetio problem s transakcijom novca na internetskoj platformi.

Korisnička služba zatražila ga je kod od 12 riječi, koji je ujedno bio lozinka za pristup njegovim kriptovalutama na platformi Metamask. Nakon što im je oštećeni poslao podatke, daljnja komunikacija je prestala, a iz virtualnog novčanika ukradene su mu kriptovalute u vrijednosti od oko 93.000 kuna, izvijestila je policija.

Dodaju da je naknadno stupio u kontakt s ovlaštenom službom za korisnike spomenute internetske platforme te shvatio da je prevaren.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, a iz PU koprivničko-križevačke još jednom podsjećaju građane da budu oprezni s novčanim transakcijama i otkrivanjem svojih lozinki nepoznatim osobama na internetu jer je kibernetički kriminal u porastu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.