Budući predstojnik Josipovićeva ureda: Nisam pogodavao supruzi pri zapošljavanju

BUDUĆI predstojnik Ureda novog predsjednika Ive Josipovića Joško Klisović demantirao je napise da je iskoristio svoju prijašnju poziciju kako bi pogodovao supruzi pri zapošljavanju.

Naime, Klisović je do 2008. godine bio šef Odjela analitike u MVP-u. 2006. godine Slobodna Dalmacija je objavila članak u kojemu piše da je svojoj supruzi Sanji, sa zvanjem diplomirane inženjerke tekstilne tehnologije, osigurao mjesto u hrvatskoj misiji pri EU-u u Bruxellesu. Istovremeno je on u Bruxellesu bio na dužnosti zamjenika šefa misije pri NATO-u.

"Prije odlaska u Bruxelles moja je supruga godinu i pol radila u Ministarstvu europskih integracija. Posao je dobila na javnome natječaju. Uz to što je diplomirana inženjerka tekstilne tehnologije, magistrirala je i ekonomiju. Zaposlena je u Upravi za fondove EU-a. Prošla je sve potrebne edukacije prema pravilima EU-a", rekao je u utorak Slobodnoj.

"U Bruxellesu je već bila jedna osoba koja je pokrivala fondove, ali je posla bilo previše. Kad su u MEI-ju čuli da idem u Bruxelles na mjesto zamjenika šefa misije pri NATO-u, odlučili su poslati moju suprugu u misiju pri EU-u na poslove vezane uz fondove", objasnio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.