Bugarski premijer bit će kažnjen, nije nosio masku dok je bio u crkvi

Foto: EPA

BUGARSKI premijer Bojko Borisov bit će kažnjen s 300 leva, odnosno 174 dolara, jer je kršio obavezu nošenja maske tijekom današnjeg posjeta crkvi, javlja Reuters.

U Bugarskoj jučer ponovno uvedena obaveza nošenja maski

Ministar zdravstva Kiril Ananiev donio je jučer odluku o ponovnoj obavezi nošenja maski u zatvorenim prostorima nakon što je u Bugarskoj prošlog tjedna bio rekordan broj oboljelih.

"Sve osobe koje nisu nosile maske u manastiru Rila tijekom premijerovog posjeta bit će kažnjene", rekao je Ananiev. Potvrdio je da će biti kažnjen i premijer, te novinari, fotografi i kamermani koji su bili u njegovoj pratnji. No nije odgovorio hoće li i svećenik koji također nije nosio masku biti kažnjen.

Manastir Rila koji se nalazi u planinskom području južno od glavnog grada Sofije te je star više od 1000 godina jedna je od najvećih bugarskih turističkih atrakcija.

Bugarska se dobro nosila s epidemijom koronavirusa

Inače, Bugarska se zbog vrlo strogih mjera koje su rano uvedene dobro nosila s epidemijom koronavirusa. Među tim mjerama bilo je i obavezno nošenje maski u javnosti. No početkom ovog mjeseca počela je s ublažavanjem mjera. Prošlog tjedna tako je zabilježeno 606 novih slučajeva zaraze čime se ukupan broj zaražen u zemlji popeo na 3984, a broj mrtvih je 207. Zbog toga je Ananiev odlučio ponovno uvesti obavezu nošenja maski u zatvorenim javnim prostorima, vlakovima te autobusima.

Dvije najveće stranke bit će kažnjene jer se ne pridržavaju propisane fizičke udaljenosti

Osim toga, državni zdravstveni inspektor Angel Kunčev rekao je jučer kako će Borisovljeva vladajuća stranka desnog centra GERB te opozicijska Socijalistička stranka biti svaka kažnjena s 3000 leva jer se nisu pridržavale propisane fizičke udaljenosti na nedavnim događajima koje su organizirale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.