VIDEO Bulj tjerao ljude s izvora Cetine, mahao čekićem: Nećete pišat i sr*at ovde

Foto: Screenshot Facebook

GRADONAČELNIK Sinja i saborski zastupnik Mosta Miro Bulj došao je na izvor Cetine gdje se ljudi kupaju i čekićem zabio tablu "Zabranjeno kupanje".

Bulj je sve izravno prenosio na svom Facebooku. 

Čekićem zabio tablu "Zabranjeno kupanje" među kupačima

Došetao je na izvor Cetine s čekićem u rukama i tablom s natpisom da je kupanje zabranjeno te prekriženim simbolima čovjeka i psa u vodi. Bulj je upozorio da se izvor Cetine uništava, da je mutan i okrivio vlasti za to što, kako je rekao, nema nikakve kontrole tog prirodnog bogatstva i što ga se ne štiti. 

"Možda bi bilo najbolje staviti WC nasred, predlažem Ministarstvu i da sve betoniziraju", rekao je.

Netko je dok je Bulj prilazio izvoru povikao "Jeftino skupljanje političkih bodova", a neki su se Bulju s tablom nasmijali, što se Mostovom zastupniku nije svidjelo pa je prokomentirao kako je nekima uništavanje izvora smiješno. 

"Čak je maloprije ovdje svirala cajka. Bez ikakvog problema to oni ovde promiču", rekao je pa dodao: "Ovo je sveta rijeka". 

Bulj je potom uz izvor čekićem zabio tablu s natpisom "Zabranjeno kupanje". Postavio ju je, dakako, ilegalno jer izvor Cetine nema nikakve veze s gradom u kojem je on gradonačelnik, no kazao je da je postavljanje table njegova dužnost kao saborskog zastupnika. Pokazao je i još jednu tablu na kojoj na engleskom jeziku piše da se kupanje ne preporučuje. Nju je jutros postavio Goran Šimić, nezavisni županijski vijećnik s liste šibensko-kninskog župana Marka Jelića.

 

Video: Miro Bulj/Facebook

Smetali mu stranci na izvoru Cetine

"Evo vidite stranci se smiju, izruguju se. Oni su naši gosti, mi smo gostoljubivi, ali u ovo se u njihovim državama ne bi moglo događati. Ovo je sveti izvor svete rijeke Cetine. Pogledajte, ovo su stranci sve, ima iz Indonezije čini mi se, iz Kine, iz Češke, iz...", govori Bulj. 

"Zaštitit ćemo izvor Cetine, krajnji je čas. Ovo što se događa je katastrofalno", dodao je Bulj pa sam uzeo mobitel i počeo snimati ljude na plaži. 

"Ovo su sve stranci na izvoru. Da nije tužno bilo bi smiješno", rekao je. 

"Čini mi se po naglasku Česi ili Poljaci, nisam pita. I šta kazat", izgovorio je još Bulj. 

Bulj verbalno napao mlađeg čovjeka, mahao čekićem

Na kraju snimke je Bulj ušao u izravan konflikt s jednim kupačem koji ga je zamolio da ne snima. 

"Nije ti ovo ćaćino ovde. Nije od ćaće. Neš se ode kupat", govori Bulj mlađem čovjeku koji govori hrvatski. Saborski zastupnik Mosta pritom je mahao s čekićem u ruci. 

Čovjek ga moli da makne čekić iz ruke. 

 "Nije ti ćaćin izvor. Nije ti ćaćin", govori Bulj, na što mu čovjek odgovara da izvor nije ni njegov. 

"Nemojte snimati ovo za političke svrhe", govori mu čovjek. 

"Nećete pišat i srat ovde!"

Bulj nastavlja urlati: "Ti ćeš uništavati izvor, ti ćeš ga uništavat?! Vi ćete ga uništavat?! Vi ćete pišat i srat ovde! Jel vas stid?! Još se buniš. Pogledaj odozgor kako je mutan izvor. Ovo je pitka voda koja napaja cili narod Dalmacije. Nije plaža, nije ti ovo plaža, nećete radit šta hoćete. Pozivam sve ljude ovde, suprotstavite se ovakvim izgredima. Ovo je sramota!"

Index je policiju upitao je li postupala vezano uz ovaj incident, a njihov ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.