Buntić je prije mjesec dana prebio suprugu. Supruga: Ukrao je i djetetove dokumente

Foto: Facebook

Prošlo je više od mjesec dana otkako je bivši hrvatski rukometni reprezentativac Denis Buntić pretukao svoju partnericu Klaru Buntić, nanijevši joj teške tjelesne ozljede. Općinski sud u Ljubuškom, na kojemu radi Buntićeva majka, već je nekoliko puta odbio prijedlog tužiteljstva da Buntić provede mjesec dana u istražnom zatvoru. 

Indexu je potvrđena informacija da tužiteljstvo još uvijek nije dobilo izvješća o vještačenjima te da je policiji u Ljubuškom naloženo prikupljanje dokaza kako bi se istraga napokon provela. Očitovanje suda i suca Denisa Šaravanje Index u mjesec dana nije uspio dobiti. 

Tužiteljstvo: Još uvijek nismo dobili izvješća o vještačenju

Podsjetimo, Denisa Buntića tereti se da je počinio kazneno djelo nasilje u obitelji te za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. 

“U predmetu istrage ovog Tužiteljstva koja se vodi protiv osumnjičenog D.B. zbog kaznenog djela Nasilje u obitelji iz čl. 222. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH počinjenog u stjecaju s kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2 u vezi sa st. 1  KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, u tijeku je istraga u kojoj su naložena sva potrebna vještačenja, za spis još uvijek nisu sačinjena i dostavljena izvješća o istima, te je policijskim službenicima nadležne PU naloženo poduzimanje potrebnih radnji u cilju prikupljanja dokaza i okončanja predmeta istrage, koja je u tijeku, a o tužiteljskoj odluci javnost će biti pravovremeno obaviještena”, potvrdila nam je Natalija Marić, tužiteljica sa Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke Široki Brijeg. 

Klara: Prijavila sam ga i za otuđivanje dokumenata 

Buntićeva uskoro bivša supruga Klara Buntić kazala je za Index da je danas započeo proces razvoda, da ga je prijavila za otuđivanje njezinih i djetetovih dokumenata koji su ostali u kući u trenutku kada je bježala od njega. Kaže i kako je u međuvremenu ispitan o okolnostima događaja od 22. rujna, kada ju je istukao, ali se, kako nam je kazala, branio šutnjom. Potvrdila nam je da nisu u kontaktu, već komuniciraju isključivo preko odvjetnika.

“Danas je započeo proces razvoda, a u međuvremenu je Denis prijavljen za otuđivanje dokumenata mojih i djetetovih. Ne želi ih vratiti. Bila sam na psihološkom vještačenju, a on i njegovi i dalje ne pitaju za dijete.

Nemam uvida prijavljuje li se ni u kojoj fazi su sve one mjere koje su mu određene. Ne znam ni je li krenuo s liječenjem jer mu istinski od srca želim da se izliječi. Njemu je pored zabrane prilaska i javljanja izrečeno psihosocijalno liječenje te liječenje od ovisnosti", kazala nam je Klara. 

Sudac koji je odbio Buntića poslati u pritvor ne odgovara na upite medija 

Nakon što je Općinski sud u Ljubuškom početkom listopada opet odbio žalbu tužiteljstva u slučaju Denisa Buntića, on je ostao na slobodi, a potvrđeno je i rješenje suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom od 29. rujna 2023. 

Sudac Filip Šaravanja, koji radi na slučaju Buntić, nije odgovorio na upit Indexa na temelju čega je procijenio da se Denis Buntić treba braniti sa slobode te smatra li da bi izuzev utjecanja na svjedoke tijekom istrage mogao predstavljati opasnost za svoje dijete i suprugu na koju je bio fizički nasrnuo. Odgovore o detaljima istrage sa suda Index također nije dobio. 

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL 

Bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca Denisa Buntića sumnjiči se da je 22. rujna pretukao suprugu Klaru, nakon čega je ona pobjegla iz kuće te slučaj prijavila policiji. Nakon toga je on uhićen, ali i ubrzo pušten, a u obiteljskoj kući je pronađen arsenal oružja. Klara Buntić je javnosti dostavila mučan audiozapis nasilja, a u više istupa svjedočila o zlostavljanju. Istaknula je kako strahuje za život te je najavila da je pokrenula postupak rastave braka. 

Sud u Ljubuškom, na kojem je Buntićeva majka dugogodišnja zaposlenica, odbio je zahtjev tužiteljstva za pritvaranjem Buntića. Tražili su izuzeće, međutim, Viši sud u Širokom Brijegu to je odbio. Buntić ostaje na slobodi uz mjere opreza.