Burna rasprava o HNK Split u Gradskom vijeću: Smjena Bogdanića konačno u srijedu?

Foto: HRT

DINKO BOGDANIĆ trebao bi u srijedu biti konačno smijenjen sa dužnosti v.d. ravnatelja Baleta splitskog HNK. Intendant Goran Golovko danas je otkrio kako je za preksutra zakazana sjednica Kazališnog vijeća na kojoj će konačno biti ispunjeni svi formalni uvjeti kako bi se dalje nastavilo s procedurom.

Smjenu je zatražio Golovko još prije mjesec i pol dana, i to zbog novih pritužbi koje su stigle na ponašanje šefa Baleta. Prije pola godine dobio je opomenu pred otkaz zbog vrijeđanja rumunjske balerine.

Kazališno vijeće je tražilo stručno mišljenje i savjet ministra Hasanbegovića, koji je dao za pravo Golovku. Predsjednica Vijeća Inge Koludrović Tomić nakon toga je dala ostavku, a na posljednjoj sjednici Vijeća prije tjedan dana nije bilo njenog zamjenika Željka Mateljaka.

Sjednicu je stoga vodio član Joško Belamarić. Prihvatili su zahtjev intendanta, no odluka nije ispunila formu jer je nedostajao potpis Željka Mateljaka, koji je bio službeno odsutan. U srijedu će valjda doći na sjednicu pa će tako i to biti riješeno.

Vrdoljak i Podrug napali Baldasara zbog Bogdanića

Golovko se danas oglasio nakon burne rasprave na sjednici Gradskog vijeća Splita. Ljubica Vrdoljak iz HDZ-a nije štedjela Bogdanića, a ni one koji odlučuju o njegovoj smjeni.

"Zlostavljač ostaje zlostavljač. Kada ćete ga smijeniti?", pitala je Vrdoljak dogradonačelnika Gorana Kovačevića, zaduženog za kulturu.

"Ja preuzimam odgovornost, to smo ja i Goran skupa...", javio se zaštitnički nastrojen gradonačelnik Ivo Baldasar. Pokušao je pojasniti Vrdoljak da će sve biti učinjeno u skoro vrijeme.

"Koji je rok? Ja sam iz operative, navikla sam da imamo rok do kada se moraju stvari odraditi", nije se dala Vrdoljak.

"Čekamo Mateljaka, rekao je da će potpisati odluku o smjeni", kazao joj je Baldasar. Otkrio je usput kako će Bogdanić nakon smjene i otkaza u HNK Split u - mirovinu. Možda je bilo bolje da je to preskočio.

"Krasno, mora čovjek otići u mirovinu da ga se sankcionira", konstatirala je Vrdoljak.

Javio se potom HČSP-ovac Luka Podrug.

"Tko štiti nezakonitosti u kazalištu? Tko u Kazališnom vijeću štiti tog osmoškolca?", nije okolišao Podrug. Otkrio je i kako ima nekakva saznanja o sukobu interesa pojedinih članova vijeća.

"Nitko nikoga ne štiti. Članovi Kazališnog vijeća pokušavali su zaštiti kazalište od mogućih tužbi. Ako imate kakvih saznanja o nezakonitostima i sukobu interesa, napišite mi to, jer ja o tome ništa ne znam", kazao je Baldasar.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.