Čehok-Patafta-Huljev na slobodi nakon što su skupili 16,5 milijuna kuna jamčevine!



BIVŠI gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok trebao bi uskoro izaći iz Remetinca, a Županijski sud u Zagrebu tek čeka potvrdu da je na njegovim nekretninama uknjižena država. Naime, prije tjedan dana, prihvaćeno je puštanje Čehoka na slobodu uz jamčevinu od 2,5 milijuna kuna. Prema procjeni suda nakon što je Čehok podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Varaždina, prestala je opasnost od utjecaja na svjedoke. 

Kako doznaje HTV Čehok je ponudio, a sud prihvatio, njegovu jamčevinu koja se sastoji od hipoteke na obiteljsku kuću u Varaždinu i na zemljište na kojem je obiteljska kuća njegove majke te 110 tisuća kuna u gotovini.

Odbili žalbu USKOK-a

Podsjetimo kako USKOK i dalje traži da Čehok ostane u pritvoru, no njihova žalba danas je odbijena. Isto izvor javlja kako je sud prihvatio i oko dva milijuna kuna jamčevine trećeosumnjičene Narcise Huljev, članice uprave Pataftine tvrtke.

Podsjetimo kako je već prije na slobodu izašao Davor Patafta uz jamčevinu od rekordnih 12 milijuna kuna što je uvjerljivo najveća jamčevina u povijesti hrvatskog pravosuđa.

Dva slučaja

Uskok tereti Čehoka, Pataftu i Huljev da su između 2007. i svibnja 2011. godine zaključili više ugovora s namjerom da Patafta postane vlasnik zračne luke vrijedne oko 21 milijun kuna. Sumnja se da je Patafta izdavao fiktivne račune u iznosu od oko 6.200.000,00 kuna koji su trebali biti temelj za ranije dogovorenu dokapitalizaciju društva Varaždin Airport. No, planirana dokapitalizacija nije provedena budući da nije sklopljen Ugovor o ulaganju s Gradom Varaždinom.

Isto tako USKOK sumnja da su Čehok i Patafta oštetili gradski proračun Varaždina za 29 milijuna kuna, odnosno da su pri kupovini i zamjeni zemljišta zaradili gotovo 30 milijuna kuna, a na štetu gradskog proračuna.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.