Čelnik MMF-a skupocjene apartmane zamijenio ćelijom u najozloglašenijem američkom zatvoru

,

RIKERS ISLAND jedan od najozloglašenijih i najopasnijih američkih zatvora s više od 14 tisuća najnasilnijih kriminalaca. Zatvor se nalazi na otoku između Queensa i Bronxa i jedini put kojim se do njega može doći je most dugačak 1,28 kilometara iz Queensa. Cijeli zatvor ima deset tzv. zatvorskih kuća u kojima se nalaze ćelije i u kojima su zatvorenici raspoređeni po kriminalnim djelima.

Tako će dosad prvi čovjek MMF-a i jedan od najozbiljnijih protukandidata francuskog predsjednika Sarkozyja biti u dijelu zatvora u kojemu se nalaze zatvorenici sa zaraznim bolestima, alkoholičari, narkomani i mentalno bolesni. Također, kako piše Daily Mail, taj dio zatvora rezerviran je za zatvorenike "visokog profila", koji bi mogli biti mete ostalih zatvorenika, a kao takav klasificiran je i osramoćeni Strauss-Khan.


"Smješten je u taj dio zatvora ne kako bi bio izoliran od bilo kakvog kontakta s ljudima, već kako ne bi postao žrtvom i kako mu netko ne bi naudio, s obzirom na njegovu dosadašnju visoku funkciju", rekao je zatvorski glasnogovornik dodajući kako će Strauss-Khan biti potpuno odvojen od ostalih zatvorenika čak i kada bude u šetnji zatvorskim dvorištem, kada bude vježbao, koristio telefon i sve drugo što je dopušteno zatvorenicima.

Zatvorenici imaju pravo na jedan sat rekreacije dnevno u Rikers Islandu. Strauss-Khan bit će u ćeliji s toaletom i tušem, imat će tri obroka dnevno u ćeliji, ograničen pristup knjigama i novinama, i bit će bez telefona, interneta i televizije. Imat će pravo na tri posjete tijekom tjedna, u to nisu uključeni njegovi odvjetnici. Također, telefonirati može svaki dan ako ima vlastiti novac, kojim može i kupovati u zatvorskom dućanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.