Čelništvo IDS-a se osramotilo u kampanji za lokalne izbore

Foto:IDS-DDS
 
"RINO DUNIŠ kandidat je IDS-a za gradonačelnika Buja i vjerujem prava osoba", rečeno je na nedavnoj konferenciji za novinare u Bujama gdje su bili predsjednik IDS-a Boris Miletić te potpredsjednik IDS-a i istarski župan Valter Flego. No, nakon službenog predstavljanja kandidata i početka kampanje shvatili su kako Duniš ni ne može biti kandidat jer nije dovoljno živio u tom gradu. Preko noći instalirali su novog kandidata, a Duniša prebacili da nosi listu IDS-a za Gradsko vijeće.   
Jakovčićev bliski prijatelj
 
Priča je utoliko zanimljiva jer je Duniš trebao biti vrlo zanimljiv projekt IDS-a s obzirom da je u pet mandata za redom bio gradonačelnik. I to ne Buja, nego drugog grada -  Grožnjana. No, krenimo redom.     
 
Duniš je bio gradonačelnik Grožnjana u pet uzastopnih mandata sve do 2013. godine. Nije išao u bitku za sljedeći  mandat zbog tadašnjeg zanimanja DORH-a te kako ne bi naštetio svojoj stranci. Duniša inače veže blisko prijateljstvo prema bivšeg predsjedniku IDS-a Ivanu Jakovčiću kojemu je prodao selo Sveti Juraj, a što je bila jedna od najvećih afera IDS-a.
 
IDS je tada dobio izbore Grožnjanu, a Duniš je nagrađen radnim mjestom ravnatelja Kulturnog centra u Grožnjanu zbog čega su mijenjali Statut jer je Duniš imao samo srednju stručnu spremu. 
Sada su ga mislili vratiti u političke vode, ali u susjednom gradu. 
 
Nije propust, nego... 
 
U IDS-u se danas pravdaju kako se ne radi nekom velikom propustu iako su započeli kampanju s Dunišem.
 
"Nitko nije odustao od Rina Duniša, što potvrđuje činjenica da je nositelj IDS-ove liste. Njegova kandidatura nije bila moguća isključivo zbog tehničkih razloga. Naime, iako Duniš godinama živi na području Buja, nedostajalo je svega 12 dana da na vrijeme i formalno uskladi prebivalište sa zakonskim propisima, stoga je njegova kandidatura bila tehnički nemoguća", kažu u IDS-u objašnjavajući da je Fabrizio Vižintin koji je bio kandidat za njegovog zamjenika sada gradonačelnički kandidat njihove stranke.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.