Cerar oštro protiv europskog populizma i nacionalizma

Foto: FAH

SLOVENSKI premijer Miro Cerar osudio je danas rast populizma i nacionalizma u Europi i svijetu, u svom obraćanju videovezom iz Ljubljane sudionicima kongresa Saveza liberala i demokrata za Europu (Alde), europske stranačke grupacije u čije je članstvo primljena i njegova prije dvije i pol godine osnovana stranka.

"Moramo se suprotstaviti negativnom populizmu koji truje naša društva. Vrijeme je da kažemo ne nacionalizmu, izolacionizmu i  postavljanju unutarnjih granica koje nas počinju razdvajati", kazao je u svojoj video poruci članovima kongresa, koji se održava u Varšavi, slovenski premijer i predsjednik Stranke modernog centra (SMC).

Takvo je odlučno stajalište prema populizmu i nacionalizmu način da se u Europi sačuvaju prava slobodnog protoka ljudi, ideja i kapitala te ljudska prava, istaknuo je Cerar.

U Cerarovoj su stranci naglasili da je slovenska vlada jedna od sedam vlada u Europi kojoj su na čelu liberali i da je Sloveniji povjereno održavanje važnog sastanka Alde stranaka u lipnju iduće godine u Ljubljani.

Na kongresu u Varšavi sudjeluje i Violeta Bulc, europska povjerenica za promet i ranija ministrica za koheziju u vladi premijera Mire Cerara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.