Ceste su mokre i skliske, moguća je poledica

Screenshot: Hak

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica posebice na mostovima i nadvožnjacima. Ponegdje ima i magle. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. "Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila", javlja HAK jutros.

Na autocesti A7 Rijeka-Rupa zbog radova zatvoreni su izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

Usporeno se vozi u zonama radova:

  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera vozi se po dva sužena prometna traka, uz ograničenje brzine od 80 km/h;
  • na DC1 u Tušiloviću i brzoj cesti Solin-Klis;
  • na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja;
  • na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i na dionici Omiš-Dupci (do 08. veljače);
  • na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Prometna prognoza

"Tijekom jutra i poslijepodne očekujemo veće prometne gužve u gradskom prometu te na obilaznicama. Vožnja u koloni uz zastoje moguća je na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Pojačan promet teretnih vozila očekuje se na graničnim prijelazima Bregana, Bajakovo i Tovarnik, a osobnih vozila na pojednim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom.

U pomorskom prometu ne očekujemo poteškoće", javlja HAK.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.