Cetinski i društvo ostaju još najmanje 72 sata u pritvoru

VINKA CETINSKI ostat će u pritvoru još najmanje 72 sata, kao i ostala četiri pritvorenika. Po isteku toga roka odlučiti o istražnom zahtjevu i određivanju pritvora odlučio je danas istražni sudac. 

Valja naglasiti kako je državno odvjetništvo predložilo određivanje pritvora za Vinku Cetinski koja se tereti za dva kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti. Pritvor je zatražen i za trgovce nekretninama Marinu i Borisa Sorgu kao i za predstavnicu odvjetničke tvrtke Romine Hrvatin. Pritvor je zatražen i za osobu koja se krije iza inicijala Ž.H.

Podsjetimo, zbog sumnje u zloporabu položaja te pomaganja prilikom kupoprodaje nekretnina za tvrtku Kermas ulaganja u vlasništvu Danka Končara, koja je oštećena za 30 milijuna kuna, policija je u nedjelju u večernjim satima na saslušanje privela i Borisa Sorgu, oca Marian Sorge.

Glas Istre javlja kako je on s odvjetnikom Željanom Hrvatinom suvlasnik tvrtke Icarus koja se bavi nekretninama. Nakon iznošenja obrane istražni sudac Svetislav Vujić i Borisu Sorgu je odredio 48-satno zadržavanje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Izvanraspravno vijeće pulskog Županijskog suda, također, nije uvažilo žalbe odvjetnika na rješenje o 48-satnom zadržavanju za Vinku Centinski, Rominu Hrvatin i Marina Sorgu.

Glas Istre doznaje iz Državnog odvjetništva da će već u ponedjeljak ujutro pulskom Županijskom sudu biti dostavljen i formalni zahtjev za provođenjem istrage i određivanjem jednomjesečnog pritvora osumnjičenicima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.