Čičak: U Jutarnjem su mi dali otkaz kad sam napisao da je Josipovićev otac progonio proljećare

"DOBIO sam otkaz u Jutarnjem listu nakon što sam napisao da je otac aktualnog predsjednika, Ante Josipović, 1972. progonio pripadnike Hrvatskog proljeća", izjavio je u novom broju časopisa Vijenac šef HHO-a Ivan Zvonimir Čičak. Iako se i ranije obračunavao s bivšim kolegama iz EPH, ovaj put je rekao da medijima vladaju djeca oficira JNA, Udbe, KOS-a, i drugih komunističkih kadrova. Ovako opisuje neposredni povod otkaza u Jutarnjem.

"Ante Josipović je bio kadrovik za izbacivanja, hapšenje i optužnice protiv proljećara"

"Bila je to moja kolumna od 6. veljače 2010. u kojoj sam, govoreći o olovnim vremenima 1972. napisao: U prvih šest mjeseci 1972. iz Saveza komunista je isključeno oko 1150 članova. Glavni naredbodavac je bio Vladimir Bakarić, a glavni egzekutor za izbacivanja, hapšenja i pripreme optužnica bio je Ante Josipović, otac novog predsjednika Ive Josipovića", pisao je Čičak.

U kolumni koja mu je navodno donijela otkaz, Čičak je napisao da se Ante Josipović "kao predstavnik Partije nalazio na čelu komisije koja je provodila u djelo liste za odstrel koje je radio Bakarić".

"U procesu obračuna s "proustaškom" Maticom hrvatskom i studentima, koji su radili na uspostavi države po uzoru na Pavelićevu, što je rekao drug Tito u Karađorđevu 1971., između ostaloga saslušano je 50 tisuća članova Matice. Pohapšene su i osuđene stotine ljudi“, rekao je Čičak Vijencu.

"Kuljiš iskrivaljava, laže i izigrava klauna, a savjetnik je Milorada Dodika"
 
Razgovor je iskoristio i za obračun s nekoliko bivših kolega ponaosob. Za Denisa Kuljiša je rekao da stalno ratuje s činjenicama, da ih iskrivljava, laže i da od sebe radi klauna. Dodao je da je Kuljiš savjetnik premijera Republike Srpske Milorada Dodika, "čak više od toga", i da je promotor i ideolog "velikosrpske tvorbe RS".

Otkaz u Jutarnjem dobio je prije više od godine dana, iako se po količini gnjeva čini kao da je bilo jučer. "U 64. godini života sam opet završio na cesti, a otjerali su me isti oni koji su sedamdesetih godina kreirali ideološki okvir za moje hapšenje", kazao je šef HHO-a.

Vijenac je časopis za kulturu Matice Hrvatske, u potpunosti se financira iz državnog proračuna, a urednička politika se nerijetko svodi na plašenje čitatelja komunističkim nemanima. Koje, ako je vjerovati Vijencu i Čičku, nikad ne miruju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.