Cijena prebrojavanja potpisa građana za referendum - 2,1 milijun kuna!

VLADA je na današnjoj sjednici ovlastila HFP da bez naknade na SN Holding prenese 165.941 dionicu LRH-a, ukupne nominalne vrijednosti 531,011.200 kuna. To čini 54,83 posto temeljnog kapitala LRH-a.

Vlada je predložila i reorganizacije agencija, zavoda, fondova i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima. Ministar uprave Davorin Mlakar kazao je kako su u planu za otpis Fond za regionalni razvoj, Fond za razvoj i zapošljavanje, Regionalno središte za pružanje pomoći i uklanjanje posljedica katastrofe, Agencija za promicanje izvoza i ulaganja, Hrvatski fond za privatizaciju, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama i još neki centri i zavodi.

Računi za telefone i mobitele 4 milijuna kuna

Prema riječima premijerke Kosor, za plaće 962 osobe zaposlene u tim agencijama potrošeno je više od 110 milijuna kuna, a na račune za telefone i mobitele otišlo je nevjerojatnih 4 milijuna kuna. Više od 32 milijuna kuna potrošeno je na intelektualne usluge. Ipak, agencije se u prvom krugu ne ukidaju već pripajaju ministarstvima. Broj zaposlenih stoga će ostati nepromijenjen.

Vlada je na sjednici donijela i odluku o osnivanju nove agencije koja preuzima ovlasti i imovinu HFP-a, Središnjeg državnog ureda za upravljanje imovinom te Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Radi se o Agenciji za upravljanje državnom imovinom.

Cijela prebrojavanja potpisa - 2,1 milijun kuna

Vlada je danas sa zatvorene sjednice obavijestila javnost kako će državne službe za prebrojavanje potpisa za referendum o ZOR-u smjeti potrošiti 2,1 milijun kuna. Za tu namjenu je Ministarstvu unutarnjih poslova dodijeljeno 900 tisuća kuna, dok je Ministarstvo uprave dobilo 1,2 milijuna kuna. Svoje potpise za raspisivanje referenduma o promjenama Zakona o radu sindikatima je dalo više od 800 tisuća građana.

Vlada je sa sjednice u Sabor uputila i prijedlog smanjenja poticaja za mirovinsku štednju sa 25 na 15 posto, što će najviše pogoditi one koji štede u trećem mirovinskom stupu. Na tome će Vlada u ovoj godini uštedjeti 18,3 milijuna kuna, a u sljedećoj 20,8 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.