Čistka u Orcu: Lazukić razriješen svih funkcija?

DRAGAN LAZUKIĆ navodno je razriješen svih funkcija u Orco grupi i koncem mjeseca odlazi iz kompanije. Nagađa se da je razlog za takvu odluku revizija koju je Orco proveo u Sunčanom Hvaru. Prema nalazima revizije, glavna odgovornost za loše poslovanje Sunčanog Hvara i milijunske dubioze pala je na leđa Lazukića, Orcovog regionalnog direktora i bivšeg predsjednika Uprave hvarske hotelske kuće.

"Meni je to smiješno, jer nije istina"

Lazukić je umro od smijeha kad je čuo da je smijenjen. "Ne, ne... nikako. Ne na taj način. Nisam razriješen. Smiješno mi je, jer to nema veze sa istinom. Situacija je nepromijenjena, možda eventualno nešto bude, a tome ćemo vas izvijestiti", nije se mogao prisiliti Lazukić na konkretan razgovor. Znači, nešto se ipak događa.

Navodno je na listi za odstrel i njegov nasljednik na poziciji šefa Uprave Sunčanog Hvara Jacques Bourgeois. Čini se kao da se šef Orco grupe Jean Francois Ott rješava svojih ljudi, nakon što se projekt javno-privatnog partnerstva, kojeg su na Hvar doveli Ivo Sanader i Damir Polančec, pretvorio u prvorazredni skandal. 

HFP je odlučio raskinuti ugovor sa Orcom, krim policija mjesecima češlja poslovnu dokumentaciju Sunčanog Hvara, obaveze su narasle na gotovo 400 milijuna kuna, a nedavno je Porezna uprava blokirala račun tvrtke zbog duga od 12 milijuna kuna. Lazukiću sve smiješno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.