Coca Cola Austrija: Provjerili smo pogone, nema nikakvih problema

Foto: EPA

Coca-Cola Austria izvijestila je austrijske vlasti da njezina analiza punjenja mineralne vode u pogonima Romerquellea nakon slučajeva erozivnih ozljeda u Hrvatskoj nije pokazala nikakve probleme, a austrijske vlasti provode i neovisno ispitivanje. Aromatizirana mineralna voda Roemerquellea "Emotion Blueberry Pomengranate" u boci od 330 mililitara proizvedena je za hrvatsko tržište i nije dostupna u Austriji, naglasila je kompanija u priopćenju objavljenom jučer.

"Nismo otkrili nikakve probleme u punjenju"

Coca-Cola Austria detaljno je izvijestila austrijske vlasti o internoj istrazi u pogonu koja nije otkrila nikakve probleme u punjenju i poslala je uzorke i neovisnom, akreditiranom laboratoriju radi daljnje provjere. Austrijske vlasti odvojeno su jučer provele ispitivanja u proizvodnom pogonu u saveznoj zemlji Burgenland (Gradišće) kako bi potvrdile rezultate.

"U bliskom smo kontaktu s kompanijom, nadležnim tijelom za namirnice i agencijom za zdravlje i sigurnost hrane (AGES) kako bismo razjasnili situaciju", odgovorilo je ministarstvo zdravstva na upit novinske agencije APA.

Hrvatske vlasti poslale su jučer navečer informaciju europskom sustavu za sigurnost hrane (RASFF) koja ne sadrži nove informacije o izvoru ozljeda, napominje APA.

Prema podacima hrvatskog ministarstva zdravstva objavljenim danas, hrvatske bolnice obradile su ukupno 34 osobe zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima. Kod četiri osobe utvrđene su erozivne ozljede, dvije su hospitalizirane, a ostale su puštene kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.