Čovjek iz Like uplatio predujam za kupnju traktora na internetu. Prevaren je

Ilustracija: Pixabay

Muškarac (69) koji je želio kupiti traktor oglašen na društvenoj mreži, prevaren je, a dvoje osumnjičenih za prijevaru i nedozvoljeno korištenje osobnih podataka kazneno je prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu. 

Dvoje hrvatskih državljana u dobi od 28 i 41 godinu, nad kojima je kriminalističko istraživanje provela benkovačka, odnosno policija iz Obrovca, osumnjičeni su za prijevaru i nedozvoljeno korištenje osobnih podataka i kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Preko osobnih podataka muškarca koji im je uplatio predujam dogovorili dogovor o kupnji mobitela kod operatera

U rujnu prošle godine na društvenoj su mreži oglasili da prodaju traktor, na oglas se javio oštećeni 69-godišnjak te im uplatio predujam, dok im je ostatak trebao platiti pri isporuci. Ostavio im je i svoje osobne podatke.

Osumnjičeni su nakon uplate predujma, odugovlačili s isporukom, da bi u studenom na temelju osobnih podataka 69-godišnjaka kod jednog teleoperatera sklopili ugovor o kupnji mobitela i pretplati te si tako pribavili nepripadnu materijalnu korist od nekoliko stotina eura, priopćila je Policijska uprava zadarska. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.