Crkva odgodila Susret hrvatske katoličke mladeži, novi termin nije predviđen

Foto: Pixsell/Patrik Macek

ZAGREBAČKA nadbiskupija, kao organizator 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM), objavila je danas odluku Hrvatske biskupske konferencije (HBK) da se susret, koji se trebao održati  9. i 10. svibnja u Zagrebu, za sada odgađa.

Nadbiskupija ističe kako novi termin Susreta nije predviđen u 2020. godini.

Zagrebačka nadbiskupija zahvaljuje Središnjem odboru SHKM-a, Organizacijskom odboru SHKM-a, svećenicima, župnim zajednicama, obiteljima koje su velikodušno pokazale spremnost da otvore vrata svojih domova mladima, kao i volonterima, Gradu Zagrebu i svima drugima koji su dosad radili na organizaciji Susreta.

Sjeme posijano za budućnost

 "Vjerujemo da učinjeno dobro neće biti izgubljeno, već sjeme posijano za budućnost", istaknuto je u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije. 

Uvjereni smo da će ovo vrijeme kušnje koje kao narod zajedno sa cijelim svijetom živimo, a koje je dodatno otežano potresom koji je u nedjelju Zagreb i okolicu, ojačati snagu vjere u Božju prisutnost i svjedočanstvo djelatne kršćanske ljubavi i solidarnosti u našim župnim zajednicama a naročito u životima naših mladih", navodi Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.