Crkva utjeruje dug: Fra Šimin Passat prodan za 150 tisuća kuna

Foto: FAH

CRKVA je prodala fra Šiminog Passata CC. Na jučer održanoj dražbi u samostanu Gospe od zdravlja u Splitu automobil je kupljen za 150.500 kuna. Vozilo je inače bilo procijenjeno na 200 tisuća kuna.

Ovršni postupak pokrenula je crkva kako bi namirila štetu koju je napravio fra Šime Nimac. Nestalo je 10 milijuna kuna od prodaje crkvenog terena u Baško Vodi tvrtki Sunčani Bast, a prema pravomoćnoj presudi, Nimac mora vratiti taj novac.

Još se čeka sjednica Vrhovnog suda

Zbog zlouporabe položaja Nimac i bankarica Jasmina Bilonić nepravomoćno su osuđeni, a Vrhovni sud još uvijek nije zakazao sjednicu na kojoj bi raspravili žalbe na presudu.

Osim fra Šiminog Passata, crkva je pokrenula ovrhu i za prodaju njegovog maslinika. Postupak je još uvijek u tijeku.

U Zagrebu se, pak, vodi postupak protiv Ivana V., kojem je fra Šime posudio 236 tisuća eura.

Država potpomogla fra Šimu poljoprivrednika sa osam tisuća kuna u 2015. godini

Kako se nedavno otkrilo da fra Šime ima registriran OPG i da prima državne poticaje na zaštićeni račun, prošle godine bilo je to nešto više od osam tisuća kuna, crkva će svakako provjeriti ima li osnove za pljenidbu još nešto imovine kako bi se naplatilo potraživanje po pravomoćnoj presudi. U pitanju su četiri hektara terena, samo treba utvrditi je li Nimac vlasnik, što ne treba biti da bi imao registrirani OPG.
 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.