Crnoja pozvao medije da dođu na blagoslov Ministarstva branitelja

Foto: HDZ

PREDRAG MATIĆ sutra će ujutro Ministarstvo branitelja predati u ruke svog nasljednika Mije Crnoje.

Kako javlja N1, dio medija dobio je poziv da poprate preuzimanje, ali i blagoslov prostorija.

"Pozivamo vas da medijski popratite blagoslov prostorija Ministarstva hrvatskih branitelja u ponedjeljak 25. siječnja 2016. godine s početkom u 10 sati. Blagoslov će biti neposredno nakon što ministar hrvatskih branitelja gospodin Mijo Crnoja preuzme ministarstvo. Uz župnika župe sv. Josipa vlč. Damira Ocvorka, ministarstvo će blagosloviti biskup sisački mons. Vlado Košić", stoji u pozivu koji potpisuje Zorica Gregurić, a koja inače medijima šalje priopćenja u ime Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara, te je česta posjetiteljica šatora u Savskoj.

Zorica Gregurić prije godinu je dana na zgradi vukovarske Policijske postaje razbila dvojezičnu ploču s latiničnim i ćiriličnim nazivom te postaje.

 

Moja podrška gospodinu Miji Crnoji za ministra hrvatskih branitelja. Životni i ratni put g. Crnoje uglednog i časnog...

Posted by Zorica Gregurić on Wednesday, January 20, 2016
 

Imamo novu Vladu, HRVATSKU VLADU!Čestitke predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću i svim članovima nove Vlade Republike...

Posted by Zorica Gregurić on Friday, January 22, 2016

 

Podsjetimo, sisački biskup Vlado Košić, proteklih je tjedana priivukao pozornost javnosti kontroverznim objavama na Facebooku,  ali i gostima koje je primio u biskupiji.  Naime, prvo se  žestoko obrušio na politiku MOST-a i SDP-a, a Zoran Milanovića otvoreno nazvao komunistom, a zatim je u sisačkom Velikom Kaptolu ugostio osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića te optuženika  za ratne zločine nad civilima bošnjačke nacionalnosti na području Mostara Zlatana Miju Jelića.

Evo kome je Košić izrazio potporu

Podsjetimo, umirovljeni general Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Zlatan Mijo Jelić optužen je za ratne zločine i on se trenutačno nalazi u bijegu u Hrvatskoj, a u optužnici objavljenoj u Sarajevu, 45-godišnji Jelić je optužen na temelju istrage koju je započelo tužiteljstvo Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i potom je prepustilo bosanskohercegovačkom pravosuđu. Tereti ga se da je kao zapovjednik 1. djelatne bojne vojne policije HVO-a te 1. lakojurišne bojne vojne policije od svibnja 1993. do ožujka 1994. godine postupao protivno odredbama međunarodnog humanitarnog prava i ženevskih konvencija o zaštiti civila tijekom ratnih sukoba.

Dario Kordić, između ostalog, odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići gdje su pripadnici HVO-a su 16. travnja 1993. godine, izvršili ratni zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata. U optužnici protiv Kordića ističe se kako je otprilike od studenog 1991. do ožujka 1994., Kordić, zajedno s raznim članovima HDZ-BiH, HZ H-B/HR H-B i HVO-a i njihovim vođama, oružanim snagama i agentima, prouzročio, planirao, poticao, naređivao ili počinio, ili pomagao i na drugi način podupirao planiranje, pripremu ili izvršenje zločina protiv čovječnosti, odnosno rasprostranjenih ili sustavnih progona civila bosanskih Muslimana na političkoj, rasnoj, nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, po cijeloj HZ H-B/HR H-B i općini Zenica, na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.