Dačić o "snijegu" na snimci napada na Kosovu: Nisam provjeravao, moja greška

Foto: Facebook

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije realna opasnost da Srbiji budu uvedene kaznene mjere koje, prema neslužbenim informacijama, traži sedam zemalja Europske unije.

"Nije tu bilo sastanka na kojem se glasalo i odlučivalo, bilo je sjednica komiteta gdje su u diskusijama spominjane takve neke stvari, ali nije se službeno izjašnjavalo o tome niti je to bila službena inicijativa", rekao je Dačić za televiziju Prva.

On je rekao da je bitno da svi budu svjesni da su napadi u Banjskoj jedna od najtežih situacija od 2004. godine.

Upitan o tome zašto je rekao da je snijeg na snimci koju su objavile kosovske vlasti i na kojoj se vidi Milan Radoičić, Dačić je rekao da je to njegova greška i da nije želio nanijeti štetu ili bilo koga opravdavati. Rekao je da se u moru lažnih informacija mora stati na loptu.

"Netko mi je rekao da je to starija snimka, nisam provjeravao. Moja greška. Nisam želio time abolirati Radoičića. Oni su prvo objavili slike iz Nagorno-Karabaha pa su spominjali ove iz Obraza", rekao je Dačić.

 

Podsjetimo, Dačić je prije par dana rekao da snimka koju je svom Facebooku objavio kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla uopće nije od one noći kada se dogodio incident, odnosno da se radi o podvali. Sveçla je napisao kako se na snimci vidi i Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, koji se nalazi na crnoj listi SAD-a i Velike Britanije.

"Ovdje se pokušava dokazati i pokazati da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su proveli ove akcije. Oni bi najviše voljeli da su naišli i na Mojsilovića jer im treba veza s Beogradom, hoće reći da netko to uvozi sa strane", rekao je.

Potom se osvrnuo na spornu snimku, rekavši da se "čak vidi snijeg" na snimci. "Bio je i snijeg, to govori da to nije snimka od tog dana", naglasio je.