Damir Krstičević ponovno će biti na listi HDZ-a

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Damir Krstičević, bivši ministar obrane i umirovljeni general-bojnik, bit će na HDZ-ovoj listi za predstojeće izbore, potvrdio je danas u Vrgorcu šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Krstičević bi se mogao naći na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici s koje će loviti preferencijalne glasove, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Krstičević je bio ministar obrane i potpredsjednik vlade u prvoj vladi Andreja Plenkovića sve do 2020. kada je podnio ostavku nakon pada vojnog zrakoplova, a u nesreći su poginula dva vojnika.

Krstičević 2020.: Ja sam svoje dao

Iako se pred izbore 2020. godine špekuliralo da bi bivši ministar obrane mogao voditi listu u 10. izbornoj jedinici koja obuhvaća većinu Dalmacije, Krstičević je tada rekao da je gotov s aktivnom politikom.

"Što se tiče aktivne politike, ja sam svoje dao. Ima mlađih ljudi i dečki su zaslužili biti na listi. Nije samo stvar ako si na listi. Ja sam odlučio da je dosta, priča o saboru me ne zanima, dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu kada je domovini bilo najteže, kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, a kasnije kao ministar obrane u vladi Andreja Plenkovića”, odgovorio je Krstičević prije četiri godine na pitanje povlači li se iz politike.

Od MORH-a kupio dva stana za 136 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prije dvije godine je donijelo odluku da je  Krstičević povrijedio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer nije opravdao nesklad u imovinskoj kartici.

>> Krstičević od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba za 136 tisuća kuna

Povreda zakona utvrđena je za Krstičevića jer je propustio navesti nekretninu u svom vlasništvu. Riječ je o stanu za koji je Krstičević tvrdio da mu je dodijeljen, no Index je 2020. godine otkrio da ministar obmanjuje javnost.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.