Danas će biti pokopan Goran Komlenac. Svi vatrogasci u Hrvatskoj upalit će sirene

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

KOMEMORACIJA za Gorana Komlenca, pripadnika JVP-a Dubrovački vatrogasci i DVD-a Orašac, koji je tragično stradao gaseći požar kod Dubrovnika održat će se danas u 17:00 u vatrogasnom domu Orašac, a u 19:00 je pogreb na mjesnom groblju svetog Đurđa u Orašcu.

Svi vatrogasci u Hrvatskoj upalit će sirene

U 19:00 sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva upalit će sirene na vozilima i minutom šutnje odati počast preminulom kolegi, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Komlenac (42) bio je jedan od najspremnijih vatrogasaca koji se isticao i na natjecanjima, a bio je i predsjednik vatrogasnog sindikata. 

Iza njega su ostali supruga i dvoje male djece. 

Požar napokon lokaliziran, vatrogasni zapovjednik misli da je možda podmetnut

Požar otvorenog prostora na području Ljubača iznad Zatona u kojem je poginuo Komlenac lokaliziran je, objavila je jutros Hrvatska vatrogasna zajednica. Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara, a tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći. U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz JVP-ova Dubrovački vatrogasci i Konavle te DVD-a Putnikovići.

Zapovjednik dubrovačkih vatrogasaca Stjepko Krilanović izjavio je za Dubrovački dnevnik da je lako moguće da je požar bio podmetnut. 

"Vidjeli smo na početku požara kako gori na dva odvojena mjesta udaljena 50-ak metara. Nigdje blizu nije bilo ni dalekovoda ni struje. To je jedina indicija, no ne možemo tvrditi sa stopostotnom sigurnošću kako je to tako. Policija radi izvide i vjerujem kako će otkriti i objaviti što se dogodilo", rekao je vatrogasni zapovjednik.

Božinović: Poginuo je kao heroj

Božinović je istaknuo kako je Komlenac bio jedan od najsposobnijih i najobučenijih vatrogasaca JVP-a Dubrovački vatrogasci, koji je poginuo kao heroj spašavajući druge.

"Na najgori nas je način podsjetio o kako se teškom i opasnom poslu radi, o ljudima koji su posvećeni spašavanju drugih ljudi i imovine. Ovdje su postrojbe odlično opremljene, ali ništa od toga neće nam vratiti Gorana", rekao je.

 

Dan žalosti

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je za danas Dan žalosti u Dubrovniku povodom tragične pogibije pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Dubrovački vatrogasci Gorana Komlenca, objavio je u ponedjeljak Grad Dubrovnik. Zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika istaknute su na pola koplja. 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.