Danas kiša, moguća i grmljavina. A onda se vraća sunce

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U VEĆINI unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu danas će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Lokalno je moguća i grmljavina. Prema večeri postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada. 

U Dalmaciji barem djelomice sunčano te uglavnom suho. U unutrašnjosti slab do umjeren jugozapadni vjetar prolazno će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu jugo slabi te u Dalmaciji okreće na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 18 do 23°C, u Dalmaciji i malo viša, prognozira DHMZ.

Sutra će u Dalmaciji i na djelu sjevernog Jadrana prevladavati sunčano vrijeme. U ostalim krajevima prijepodne umjereno do pretežno oblačno, mjestimice i magla, zatim od sredine dana postupno razvedravanje. 

Vjetar većinom slab, u Dalmaciji i umjeren sjeverozapadni, uz obalu popodne i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 12, na moru od 13 do 17°C. Najviša dnevna između 17 i 22, na jugu i do 25°C.

Od srijede nadalje bit će stabilno i većinom sunčano. Ujutro će biti magle, osobito u unutrašnjosti gdje se može zadržati i veći dio prijepodneva. Vjetar većinom slab, na moru i umjeren sjeverozapadni te jugozapadni uz obalu. Jutra malo svježija.