Danas pretežno oblačno i toplije, za dio zemlje upaljen žuti meteoalarm

Ilustracija: Nikola Cutuk/PIXSELL

U prvom dijelu dana bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Zatim u većini krajeva smanjenje naoblake, a uglavnom na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru još ponegdje može biti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, uglavnom u gorju jak s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih, malo niža u gorskim predjelima.

Na istoku i u središnjoj Hrvatskoj toplije nego jučer

Na istoku Hrvatske umjereno do pretežno oblačno. Kiša mjestimice prijepodne i sredinom dana, zatim i sunčana razdoblja. Puhat će slab i umjeren jugozapadni vjetar, pa će temperatura zraka biti viša nego jučer.

Osjetno toplije i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također puhati umjeren jugozapadni vjetar. U prvom dijelu dana oblačnije, ponegdje s malo kiše, a poslijepodne sunčana razdoblja.

Žuti meteoalarm

Malo kiše past će i na zapadu, osobito prijepodne u oblačnijem gorju te na Kvarneru. Popodne na sjevernom Jadranu sunčanije. Puhat će jugozapadni vjetar, umjeren i jak, u najvišem gorju s olujnim udarima. Za Gorski kotar i Liku te morski dio Istre, Kvarnera i Sjeverne Dalmacije upaljen je žuti meteoalarm. Dnevna temperatura zraka od 8 °C u gorju do 15 °C na moru.

U unutrašnjosti Dalmacije kiša je izglednija nego na obali na srednjem Jadranu, gdje će poslijepodne biti više sunčanih razdoblja. Vjetar slab i umjeren južni, uz obalu i jugo. Temperatura zraka većinom od 11 do 16 °C.

I na jugu Hrvatske podjednako toplo te umjereno i pretežno oblačno. Malo kiše najizglednije je prijepodne i sredinom dana. Puhat će slab do umjeren južni vjetar i jugo, prognoza je HRT-a.