Danas smirivanje vremena, sutra stižu kiša i snijeg, moguće i poplave

Foto: Nel Pavletić/Pixsell

NAKON što je jučer pao snijeg u gorskoj Hrvatskoj, ponegdje i u nizinama, danas nas čeka smirivanje vremena, ali sutra opet stižu, kiša, snijeg i orkanski vjetar na Jadranu, koji bi mogao poplaviti dijelove obale.

 

Gdje ima najviše snijega?

Prema podacima DHMZ-a, jutros u 7 sati najviše snijega izmjereno je na Zavižanu - 46 centimetara, zatim Begovom Razdolju 40 centimetara, Delnicama 35 cm, na Sljemenu ga ima 20-ak centimetara, u Gospiću, Ogulinu i Bednji 2 centimetra.

Prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Vjetar slab, mjestimice umjeren zapadni, prema kraju dana i jugoistočni. Minimalna temperatura od 1 do 4, a maksimalna od 7 do 10 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano. Ujutro i prijepodne mjestimice magla ili niski oblaci. Vjetar slab, popodne umjeren jugozapadni. Minimalna temperatura od -1 do 2, a maksimalna od 7 do 10 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano. Ujutro mjestimice magla. Krajem dana slab do umjeren jugozapadnjak. Minimalna temperatura od -4 do -2, a maksimalna od 3 do 7 °C.

Istra

Djelomično ili pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku, krajem dana naoblačenje. Slaba do umjerena bura i tramontana tijekom jutra će okrenuti na jugozapadni vjetar, koji će do kraja dana postupno okrenuti na umjereno do jako jugo i južni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito, krajem dana umjereno valovito do valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 4 i 9, u unutrašnjosti Istre između 0 i 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 11 i 15 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice, mjestimice i pretežno sunčano. Navečer na riječkom području mjestimice kiša. Prema kraju dana zapuhat će jugo. Minimalna temperatura od 5 do 8, u unutrašnjosti Istre od 0 do 2, a maksimalna od 11 do 14 °C.

Dalmacija

Djelomice, mjestimice i pretežno sunčano. Slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Minimalna temperatura od 10 do 13, u unutrašnjosti oko 5, a maksimalna uglavnom od 14 do 17 °C.

Sutra obilna kiša, u gorju snijeg

Sutra će prevladavati oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će na Jadranu i u predjelima uz Jadran biti i obilne kiše. Navečer u gorskim predjelima susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak istočni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu vrlo jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu lokalno i istočnjak. Minimalna temperatura zraka od 1 do 4, na Jadranu od 8 do 11, a maksimalna od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 17 °C.