Danas uglavnom sunčano, temperatura ide i do 18 stupnjeva

U većem dijelu zemlje bit će djelomice sunčano. Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj oblačnije uz malu vjerojatnost za mjestimičnu kišu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar umjeren do jak južni i jugozapadni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 13 do 18 stupnjeva Celzijusovih.

Božić će u istočnim područjima Lijepe naše biti uglavnom sunčan. Više oblaka ponegdje će biti u noći i ujutro, a tijekom dana uz slab i umjeren jugozapadnjak i zapadnjak rast temperature zraka do oko 16 °C, prognoza je HRT-a

Podjednako toplo danju i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također biti jugozapadnog vjetra, na udare mjestimice prolazno jakog. Bit će dosta sunčanog vremena, posebno sredinom dana i poslijepodne, a ujutro je samo rijetko moguća magla uz temperaturu od 3 do 7 °C.

Na Jadranu do 18 °C

Jugozapadnjak će puhati i u gorskoj Hrvatskoj, uglavnom u višim predjelima gdjegod i jak. Na sjevernom Jadranu slabo do umjereno jugo. Najviša temperatura zraka od 13 do 18 °C pri čemu na širem riječkom području te u dijelu Gorskog kotara može pasti malo kiše.

Na srednjem Jadranu prevladavat će sunčano, a u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje je izgledna umjerena, prolazno i povećana naoblaka. Puhat će jugo, na otvorenom moguće jako, a dnevna se temperatura zraka od 14 do 18 °C.

Razmjerno toplo za Božić će biti i na krajnjem jugu Hrvatske, uz obilje sunčanih sati te uz slabo do umjereno jugo. More pritom malo valovito, kao i drugdje na Jadranu, a uglavnom samo na otvorenom može biti umjereno valovito.