Današnja presica Stožera pretvorila se u bljutavu crkvenu propagandu

Foto: Index/HRT

KORIŠTENJE pandemije koronavirusa da se Republiku Hrvatsku pretvori u ono što se kolokvijalno naziva katoličkom džamahirijom, a pritom se misli na teokraciju iranskog tipa, danas je dobilo novi i neočekivan zamah na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ključnog tijela civilnih, svjetovnih vlasti u aktualnoj izvanrednoj situaciji.

>> VIDEO Stožer doveo glasnogovornika biskupa na presicu, citirao je Isusa Krista

Na kraju presice ministar policije Davor Božinović odjednom je najavio da će sljedeći govoriti glasnogovornik Hrvatske konferencije Zvonimir Ancić. 

Pogledajte kako je to izgledalo:

Ako je glasnogovornik biskupa pozvan na presicu, morao je pozvati vjernike i svećenike da prestanu kršiti mjere

Građanin bi mogao pomisliti da obraćanje predstavnika Katoličke crkve na presici Nacionalnog stožera ima smisla ako će Ancić pozvati katoličke vjernike da prestanu kršiti mjere zaštite od širenja zaraze, ponašati se kao fanatici, poricati znanost i u svemu prepoznavati nekakvu teoriju zavjere.

Činjenica je da značajan dio Hrvata katolika uopće ne vjeruje papi Franji, već ga smatraju Antikristom, a ni biskupima, za koje vjernici po društvenim mrežama pišu da ih zanimaju samo novac i moć te da su se otuđili od naroda i ostavili ga na cjedilu, bez misa, u ovom iskušenju.

S obzirom na to da dolazi Uskrs, a jedan dio katolika u Hrvatskoj mahnita, bilo bi zapravo neodgovorno da se HBK ne obrati svom stadu i pozove ih na disciplinu i razum. 

Četiri i pol minute crkvene propagande

“U Velikom smo tjednu”, objavio je na početku svojeg obraćanja Ancić pa dodao da je odluka biskupa da ukinu okupljanje na misama “jedna od najtežih odluka koje su ikada donijeli”. Podsjetio je da su biskupi 19. ožujka donijeli odredbu o otkazivanju misa, primanja sakramenata i drugih ceremonija, a sve jer “žele štititi život od začeća do njegove prirodne smrti”. I tako četiri i pol minute, ekspresna homilija umjesto obraćanje primjereno kontekstu.

Neizbježan je bio i poziv na molitvu, a zanimljivo je da je Ancić čestitao Pesah “braći Židovima”, dodavši kako “danas počinje”. No hrvatskoj javnosti se na mjestu koje garantira golemu medijsku pažnju nije objavio neki predstavnik židovske zajednice, a nije bilo ni predstavnika SPC-a i Islamske zajednice. Zna se tko u “hrvatskoj državi” ima privilegiranu poziciju u odnosu na druge religije, pa i na cijelo društvo: Katolička crkva.

>> Slučaj splitskog popa koji urla na policajca dokazuje: Hrvatska je sluškinja Crkve

Dan nakon što smo na paradigmatskom primjeru pomahnitalog sirobujskog popa don Josipa Delaša konstatirali da je “Hrvatska sluškinja Katoličke crkve”, Božinović, Beroš i ekipa iz Stožera civilne zaštite su požurili to još spektakularnije potvrditi. 

Nije se moglo ni bez "života od začeća"

Ancić se kao tipični bahati predstavnik hrvatskog klera civilnim prostorom Nacionalnog stožera koristio da širi propagandu protiv prava žene na pobačaj, spominjući “život od začeća”. Dok je on to činio, ministri su stajali sa strane kao njegovi šegrti, koji su tu došli da čuju nova uputstva pravih šefova u Hrvatskoj, Katoličke crkve koja je uspjela uzurpirati ovu pandemiju od njenog početka za održavanje starih ili stjecanje novih pozicija moći.

Vjernici koji odbijaju povjerovati da se koronavirus može prenijeti hostijom, svećenici koji inzistiraju na održavanju misa ili šire teorije zavjere na Facebooku, biskupi koji kasne s reakcijom i konačno se odlučuju na ukidanje misnih okupljanja 24 sata nakon istovjetne odluke civilnih vlasti - već tjednima se bavimo katoličkim ludorijama koje proizvode zdravstvenu prijetnju u situaciji pandemije neizlječivog virusa. 

>> Neki Hrvati katolici stvarno misle da sveta voda ne može biti izvor zaraze

>> Fanatizam naših svećenika i vjernika postaje ozbiljna zdravstvena prijetnja društvu

>> Svećenik iz Splita najavljuje uskrsnu misu: "Korona je američki proizvod"

Katolički fanatici ugrožavaju cijelo hrvatsko društvo

Zapravo je suludo što se išta od toga događa i što se ne može računati ni na zdrav razum ni na odgovornost ni na solidarnost od toliko sugrađana katoličke vjeroispovijesti u ovom povijesnom izazovu. Stalno su zazivali zajedništvo, sad žele biti izuzeci, čime ugrožavaju ne samo sebe, nego i većinu koja poštuje pravila i sudjeluje tako u usporavanju širenja zaraze.

Umjesto da se malo dovedu u red i da predstavnik HBK izrijekom pozove sve vjernike da im ne pada na pamet za Uskrs kršiti mjere zaštite, koje su omogućile da Hrvatska bude pri svjetskom vrhu u uspješnosti zaustavljanja pandemije, hrvatskoj javnosti je uz sekundiranje Stožera i Plenkovićeve vlasti održana mala propovijed. 

Bolesna simbioza HDZ-a i Katoličke crve

Svakodnevne mise na HTV-u očito više ne zadovoljavaju propagandni apetit Crkve, ona sad upada i u medijski prostor Nacionalnog stožera, koji joj pritom oduševljeno asistira jer takvi potezi odlično prolaze kod HDZ-ova glasačkog tijela. Ne samo da vlasti krizu koriste da bi progurali potpuno neprihvatljive promjene Zakona o elektroničkim komunikacijama koje bi omogućile tajnim službama da prate mobitele svih građana Republike Hrvatske, nego nas Plenkovićeva ekipa tlači i sudjelovanjem u bljutavoj crkvenoj propagandi.

Pobogu, pa čak ni u ovakvoj krizi Katolička crkva i HDZ ne mogu odoljeti da nam svima na nos naturaju svoju suludu simbiozu. Apage Satanas!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.