Danski konzervativni zastupnik kaže da treba pucati na gumenjake s migrantima

Screenshot: Facebook

SNAGE sigurnosti trebale bi pucati na gumenjake s migrantima koji nastoje ilegalno u zemlje Europske unije, izjavio je na nacionalnoj televiziji parlamentarni zastupnik i član konzervativne Danske narodne stranke, Kenneth Berth.

"Jedini učinkovit način je vratiti brodove odakle su došli i poručiti im: 'Ne možete ploviti duž ove državne granice, a ako to napravite na vas će se pucati ili ćete biti prisiljeni vratiti se odakle ste došli", poručio je Berth u programu DK4.

Kasnije je na svojoj Facebook stranici ublažio izjavu, napisavši da nije mislio kako na ljude treba pucati nego da bi se u znak upozorenja s NATO-ovih brodova trebalo pucati u zrak.



Glasnogovornik stranke Soren Sondergaard za Reuters je rekao da zamisao o pucnjavi na izbjeglice ne predstavlja službeno stajalište Danske narodne stranke.

Na prošlogodišnjim izborima desničarska Danska narodna stranka osvojila je 21 posto glasova, zbog čega je po brojnosti druga najzastupljenija stranka u parlamentu.

Danska je nakon velikog prošlogodišnjeg priljeva izbjeglica počela primjenjivati vrlo oštru imigrantsku politiku, uključujući kontrole na granici i kontroverzni "zakon o dozvoli oduzimanja nakita" od izbjeglica.

U kolovozu je vlada predložila usvajanje izvanrednog zakona kojim bi se dopustilo vraćanje tražitelja azila s granica.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.