Ratko Mladić od supruge i sina tražio da ga pokopaju kraj kćeri Ane

"PRVI put smo se vidjeli nakon deset godina. Stvarno se ne mogu sjetiti što je bilo prvo što smo jedno drugom rekli, jer je taj susret bio vrlo emotivan", izjavio je Darko Mladić za Press nakon što je zajedno s majkom Bosiljkom posjetio svog oca Ratka Mladića u pritvoru u Beogradu.

Darko Mladić tvrdi da je njegov otac u vrlo lošem zdravstvenom stanju, zbog čega će tražiti da ga prebace na Vojnomedicinsku akademiju. Najavio je i da će tražiti da se obave posebni pregledi i vještačenje kako bi se utvrdilo je li Mladić procesno sposoban.

Dolaze liječnici iz Rusije

"Već sam se konzultirao s prijateljima iz Rusije kako bi prisustvovali pregledima, jer je u ovom slučaju značajna i politička komponenta, a ne bih volio da to utječe na realan zaključak o njegovom stanju. Za nezavisni liječnički tim predložili smo dva liječnika iz Rusije, kardiologa i neurologa, koji su na putu za Beograd, ali morat ćemo pričekati odobrenje suda za takav pregled", kaže Darko Mladić.

Tvrdi da je Mladić prepoznao njega i svoju suprugu, ali je pričao vrlo otežano. Dodaje da je Mladiću poluoduzeta desna ruka na kojoj se ne može služiti prstima. Navodno nema osjeta u desnoj strani tijela. "Ne znam koju terapiju koristi moj otac, niti je li je koristio prije nego je uhićen", kazao je Darko Mladić. O izručenju u Haag nije želio govoriti, kazao je samo da njegov otac tvrdi kako nije kriv.

"Pokopajte me kraj moje kćeri Ane"

Ratko Mladić svojoj supruzi i sinu rekao je da želi biti pokopan pokraj svoje kćeri Ane, potvrdio je tabloidu Kurir odvjetnik obitelji Mladić Miloš Šaljić. "Kroz suze je tražio da mu prije odlaska u hašku tamnicu dozvole da posjeti grob svoje kćeri, da joj zapali svijeće i ostavi cvijeće", kaže Šaljić i prenosi točne Mladićeve riječi: "Hoću da razgovaram s mojom Anom. A kad umrem, imam samo želju da me sahranite pored nje".

Šaljić je ispričao da je supruga Mladiću donijela fotografije unuke Anastasije i unuka Stefana, kojeg Mladić nikada nije vidio. "Nije se mogao odvojiti od njihovih fotografija i nada se da će ga posjetiti", kaže Šaljić.

Mladić dobio dozvolu da ode na Anin grob

Tužiteljstvo za ratne zločine i istražni sudac Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu složili su se da Mladić može posjetiti grob svoje kćeri Ane, kao što je zatražio, rečeno je agenciji Tanjug u Specijalnom sudu. No, iz suda objašnjavaju da je za tako nešto potrebno veliko osiguranje i da nisu sigurni hoće li to biti u stanju organizirati prije Mladićevog izručenja u Haag. Mladić je ranije tražio da mu donesu jagode, televizor i knjige Tolstoja, Gogolja i Turgenjeva, što mu je omogućeno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.