"Daruvarac" još ne ide u zatvor jer nije preuzeo poštu

Foto: Index

DARKO Kovačević Daruvarac, pravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog teškog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke prošlog ljeta u kafiću "Chill out" na zadarskoj Meladi, još nije upućen na izdržavanje zatvorske kazne jer nije "digao" poštu, a odvjetnik mu je otišao – na godišnji odmor.

Kako javlja Zadarski, iako je rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne od 23. srpnja istog dana otpremljeno njemu i odvjetniku Borisu Radmanu, oni ga nisu zaprimili, čime to rješenje nije postalo izvršno, a time ni provedivo. 

"Ni jedanaest dana od dana otpreme rješenja na sud se nije vratila dostavnica koja je dokaz o tome da su osuđenik i njegov branitelj primili to rješenje. Ono što smo mi mogli dalje poduzeti prema zakonu jest to da smo ponovili dostavu na iste adrese, a što će se dalje dogoditi, vidjet ćemo", rekla je sutkinja izvršenja Županijskog suda u Zadru Dijana Grancarić. 

Ni on ni odvjetnik nisu primili rješenje

"Osuđenik Darko Kovačević na izdržavanje kazne zatvora trebao bi stupiti po pravomoćnosti rješenja kojim mu je odbijena molba za odgodu. To rješenje postaje pravomoćno nakon što ga osuđenik primi, i to u roku od tri dana ako se ne žali. Ako uloži žalbu, onda nakon što Izvanraspravno kazneno vijeće ovog suda odluči po toj žalbi. Međutim, ovdje imamo situaciju da je 23. srpnja rješenje upućeno na Kovačevićevu zadarsku adresu, kao i njegovu branitelju. Nije se vratila dostavnica koja bi bila dokaz o tome da su osuđenik i njegov branitelj primili to rješenje", navela je Grancarić za Zadarski.

Kovačević se već trebao uputiti u Centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu gdje je trebao boraviti četiri tjedna kako bi se obavila njegova medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.