Plenković traži od Dekanića da podnese ostavku. Ovaj najavio presicu

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Nakon još jedne nesreće koju je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić izazvao pod utjecajem alkohola, oglasili su se iz Hrvatske demokratske zajednice.

"Slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu.

S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s g. Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti", stoji u priopćenju HDZ-a.

Dekanić je nakon ove objave najavio presicu za 14 sati. Moći ćete je pratiti na Indexu. 

Podsjetimo, Dekanić je sinoć sudjelovao u prometnoj nesreći, a policija je nakon završenog očevida objavila da je on skrivio nesreću, premda je on jučer novinarima tvrdio da nije kriv. Privremeno su mu oduzeti vozačka dozvola i automobil.

>> HDZ-ov župan je opet lagao. On je kriv za nesreću, policija mu uzela vozačku i auto

HDZ-ov župan ranije pijan skrivio prometnu pa lagao i zataškao. Nije izbačen iz stranke

Podsjetimo, Uskok je protiv Dekanića podignuo optužnicu pod sumnjom da je izazvao prometnu nesreću, a potom to zataškao.

Riječ je o poznatom slučaju u kojem se na optužnicu čekalo godinu i pol dana. Za to vrijeme nije bilo nikakvih službenih informacija, a na konstantne upite, koje je Index mjesecima slao Uskoku, dobivali smo samo odgovore "da su izvidi u tijeku". 

HDZ-ov župan Vukovarsko-srijemske županije kazao je tada, nakon jedne prometne nesreće u kojoj je razbijena službena Škoda, da je automobil vozio njegov rođak. No priča je od početka bila sumnjiva. S vremenom su se javili svjedoci koji su tvrdili da je vozio pijani HDZ-ov župan te da je naknadno zvao rođaka kako bi sebe lišio odgovornosti.

Banožić prije godinu dana: Nema načina da se Dekanića natjera na ostavku 

Podsjetimo da je prije nešto više od godinu dana tadašnji HDZ-ov ministar Mario Banožić, koji je kasnije smijenjen nakon što je terencem usmrtio čovjeka, izjavio da se Dekanića ne može natjerati na ostavku.

"Časni sud (HDZ-a, op.a.) odlučio je staviti članstvo župana u mirovanje i u tom statusu će ostati dok se ne završi postupak s pravosudnim tijelima.

Ne postoji tijelo koje ga može natjerati na ostavku ni inzistirati na tome. Mi smo donijeli političku odluku, a Damir Dekanić će morati sam donijeti odluku", rekao je Banožić.

Index ne zaboravlja. Novosti oko svih korupcijskih afera možete svakodnevno pratiti u Indexovom registru afera na adresi: www.index.hr/afere, a Dekanićevu aferu na ovom linku

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.