Desetorici banjalučkih povratnika obnovljene kuće

Screenshot: YouTube 
 
DESETORICI hrvatskih povratnika na područje Banje Luke su uručeni ključevi obnovljenih kuća koje su bile porušene ili uništene tijekom rata na području entiteta Republike Srpske, priopćeno je iz ministarstva za izbjegle i raseljene osobe Republike Srpske.
 
"Kao što smo nedavno i najavili, završena je izgradnja prvih 10 kuća u okviru druge faze Projekta OPEC, a uskoro nas očekuje i primopredaja preostalih 26 stambenih jedinica,“ rekao je ministar za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš (HDZ BiH).
 
Kako se navodi u priopćenju, Čordaš je pri tome naglasio da je projekt OPEC 2 posebno značajan zbog toga što je druga faza nastala kao rezultat ušteda koje je ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske ostvarilo tijekom realizacije projekta u 2014. godini, kada je izgrađeno 170 kuća. 
 
Jedinstven projekt
 
"Samom mogućnosti osiguranja krova nad glavom za ovih 36 obitelji, stvorili smo prije tri godine, kada smo tijekom provođenja javnih nabavki i provedbi projekta uštedjeli oko 500.000 eura, i to je ono što ovaj projekt čini jedinstvenim. Zadovoljstvo mi je što smo ovo uspjeli realizirati i što sada imamo priliku reći da smo za sve ove obitelji riješili jedno od najvećih životnih pitanja, a to je stambeni prostor", dodao je ministar Čordaš.
 
Ključeve je uručila savjetnica ministra Marija Rapo, a hrvatski povratnici Blažo Dujlović i Anto Ganić su istaknuli da su zadovoljni izvođenjem radova, kao i kvalitetom materijala za izgradnju.
 
U okviru druge faze Projekta OPEC predviđena je gradnja 36 stambenih jedinica po sustavu "ključ u ruke", a pored 10 kuća koje su predane na korištenje u Banjoj Luci, uskoro će biti završene četiri u Gradišci, po tri u Doboju, Kotor Varoši i Foči, po dvije u Derventi, Kalinoviku, Prijedoru i Šipovu, te po jedna u Brodu, Bratuncu, Novom Gradu, Pelagićevu i Trebinju.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.