Detalji teške nesreće na A1. Vozač ispao iz auta, pao s vijadukta od 15 metara

Karlovačka policija je objavila detalje teške nesreće koja se jučer oko 20 sati dogodila na autocesti A1 kod Karlovca. Nesreća se dogodila na vijaduktu Drežnik u smjeru Zagreba. 

"Jučer u 20 sati u Karlovcu, na autocesti A1 u smjeru Zagreba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 39-godišnjak. 

Upravljajući osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja, uslijed čega dolaskom do dijela kolnika koji čini proširenje na vijaduktu udara prednjim desnim dijelom vozila u betonsku zapreku. 

Od jačine udarca automobil je odbačen u lijevo preko kolnika autoceste nakon čega je udario u betonski zid centralnog pojasa autoceste te se vozilom popeo na betonski zid i nastavio se nekontrolirano kretati te vozilo pada u lijevu prometnu traku. Očevidom je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas.

Tijelo vozača palo s vijadukta

Neposredno nakon događaja, vozač autobusa je na mjestu prometne nesreće naišao na otpale dijelove s osobnog automobila uslijed čega je prilikom vožnje došlo do puknuća prednjeg pneumatika.

Nadležnom državnom odvjetništvu bit će proslijeđeno izvješće", objavila je policija.

Kako javlja KAportal, udar je bio toliko silovit da je i tijelo vozača palo s vijadukta, s visine od oko 15 metara. Dijelovi vozila rasipali su se više stotina metara po vijaduktu i izvan njega. 

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 130 eura), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.