DHMZ objavio visine snijega u Hrvatskoj: U Gospiću 71 centimetar

Foto: Goran Kovacic/Pixsell, DHMZ

KAO ŠTO je bilo najavljeno, u gorskoj Hrvatskoj jučer su pale velike količine snijega, što je izazvalo kaos na cestama, pa jutros nema slobodnog cestovnog pravca iz Dalmacije u unutrašnjost i obrnuto.

> Dalmacija odsječena, auti zaglavili, palo preko 70 cm snijega. "Ne krećite na put"

DHMZ je objavio visinu snijega jutros u 7 sati. Najviše snijega palo je na gospićkom području, 47 centimetara, pa ga sad tamo ima 71 centimetar. Velike probleme stvarao je i jak vjetar zbog kojeg su nastajali snježni nanosi.

Evo tablice:

Detaljna prognoza DHMZ-a za danas

Istočna Hrvatska

Pretežno oblačno, povremeno snijeg, osobito u prvom dijelu dana, popodne moguće opet osobito u Posavini. Vjetar većinom umjeren sjeverni. Temperatura zraka između -1 i 3 °C.

Središnja Hrvatska

Prevladavat će oblačno, povremeno će padati slab snijeg ili susnježica, češći na jugu, ponajmanje u najsjevernijim krajevima, gdje bi oborine mogle i posve izostati. Vjetar uglavom umjeren sjeveroistočni, u početku dana ponegdje u višim predjelima moguće i jak. Temperatura zraka od -1 do 4 °C.

Gorski kotar i Lika

Oblačno sa snijegom uz stvaranje novog, većinom tanjeg snježnog pokrivača. Snijeg će biti češći u Gorskom kotaru prijepodne, a u Lici poslijepodne. Puhat će pretežno umjeren sjeveroistočni vjetar, u najvišim predjelima s jakim udarima u prvom dijelu dana. Temperatura većinom od -4 do 1 °C.

Istra

Promjenjivo oblačno. Pojačana do vrlo jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne će malo slabjeti. More umjereno valovito i valovito, u prvom dijelu dana ponegdje i jače valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 1 do 4 °C, najviša dnevna od 6 do 8 °C.

Sjeverni Jadran

Umjereno i pretežno oblačno. U Istri uglavnom bez oborine, drugdje može pasti malo kiše ili susnježice, a osobito duž obale podno Velebita povremeno će biti snijega nošenog burom. Puhat će jaka bura s olujnim, podno Velebita mjestimice moguće i orkanskim udarima. Minimalna temperatura većinom od 1 do 6, a maksimalna između 6 i 9 °C.

Dalmacija

Promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, lokalno osobito na jugu moguće i izraženijom, ponegdje praćenom i grmljavinom, a u unutrašnjosti susnježica, u višim predjelima i snijeg koji bi mogao stvarati tanji pokrivač. Glavnina oborine bit će u prvom dijelu dana u sjevernim predjelima, a na kišovitijem jugu tek poslijepodne. Bura umjerena i jaka s olujnim udarima, sjevernije od Splita cijelog dana, južnije prijepodne umjereno do jako jugo. Najniža temperatura u unutrašnjosti i na sjeveru od 1 do 6, na jugu od 7 do 12 °C. Najviša između 7 i 13 °C, ponegdje na jugu moguće i malo viša.