Dick Cheney preživio i peti srčani udar

BIVŠI potpredsjednik SAD-a Dick Cheney jučer je pretrpio slabiji srčani udar kada je odveden u bolnicu zbog bolova u prsima.

Cheneyjev ured je danas potvrdio kako su laboratorijski pokazali da se radilo o srčanom udaru. "Dobro se osjeća te se očekuje da će iz bolnice izaći za dan ili dva", stoji u priopćenju iz njegova ureda. Bushev potpredsjednik ima dugu povijest srčanih problema. Prije jučerašnjeg je već ranije preživio četiri srčana udara, od kojih je prvi bio daleke 1978. godine kada je imao 37 godina. Drugi srčani udar ga je zadesio 1984. godine te još jedan četiri godine kasnije. Nakon toga mu je ugrađena premosnica kako bi mu se odblokirale arterije.

Žestoki kritičar Obamine politike

Cheneyjev četvrti srčani udar se dogodio 2000. godine, a tada su mu liječnici ugradili stent kako bi otvorili arteriju. Godinu dana kasnije mu je ugrađen i uređaj koji prati ritam njegova srca te ga usporava, ako je to potrebno, piše CNN.

Cheney je danas sa svojom obitelji ručao u bolničkoj sobi. Sa članovima obitelji je radio i na poglavlju knjige koju piše. CNN-ov izvor tvrdi kako se bivši potpredsjednik SAD-a sada osjeća dobro. Od kada je 2009. godine napustio Bijelu kuću Chaney je postao žestoki kritičar politika sadašnjeg predsjednika Baracka Obame, a moglo ga se često vidjeti kako gostuje u emisijama televizijske kuće ABC. Uglavnom je kritizirao Obaminu politiku prema "borbi protiv terorizma". Cheney je bio dijelom Nixonove, Fordove te administracije Georgea Busha starijeg.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.