Dijana Čuljak Šelebaj ispričala se građanima BiH i u Dnevniku 3

NAKON što se jučer javno ispričala građanima BiH putem portala Index.hr zbog "nezgrapno sročenog pitanja" o bosanskohercegovačkim turistima na južnom Jadranu, urednica Dnevnika 3 Dijana Čuljak Šelebaj sinoć je to napravila i na početku Dnevnika 3. "Ispričavam se svim građanima BiH zbog nesmotrene izjave, naročito jer i sama dolazim iz te zemlje", kazala je Čuljak Šelebaj.

Dijana Čuljak Šelebaj: Žao mi je ako sam ikoga uvrijedila i javno se ispričavam

Ona je preksinoć u istoj emisiji HTV-a gradonačelnika Omiša pitala "koliki im problem u Omišu i općenito na južnom Jadranu predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimanju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili".

Uslijedila je hitra reakcija iz BiH, što građana, što kolega novinara, koji su svi redom osudili način na koji je Čuljak formulirala pitanje, ističući kako se radi o diskriminaciji. Čuljak je za Index.hr zatim objasnila kako je govorila o ekonomskoj kategoriji turista koji na jedna dan dolaze na Jadran jer im je blizu i ne moraju plaćati ulaz na naše plaže. "Propustila sam spomenuti da pritom mislim i na hrvatske goste, ali oni su mi se u kontekstu podrazumijevali", kazala nam je Čuljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.