Diplomat o Česima stradalima kod Obrovca: Možda su napravu donijeli iz šume

Mjesto eksplozije kod Obrovca Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Devetogodišnje dijete poginulo je u eksploziji koja se sinoć dogodila kod Obrovca. Dvije žene teže su ozlijeđene, a muškarac lakše. Riječ je o češkim državljanima. 

Zadarska policija još istražuje slučaj, zasad je poznato da je eksplodirala eksplozivna naprava u automobilu. Do eksplozije je došlo kada se obitelj zbog kvara automobila zaustavila na odmorištu. Glavna je to vijest i u češkim medijima, koji uglavnom prenose informacije s hrvatskih portala.

Glasnogovornik češkog ministarstva vanjskih poslova Daniel Drake potvrdio je da je češko veleposlanstvo u kontaktu s istražiteljima.

 

Ravnatelj konzularnog odjela: Možda je netko donio minu iz šume

Pavel Pešek, ravnatelj konzularnog odjela češkog ministarstva vanjskih poslova, za češku je televiziju rekao da je jedan od scenarija i taj da je netko iz šume u automobil donio neeksplodiranu minu ili granatu. Dodao je, ipak, da niti taj scenarij, a niti scenarij o eksploziji neke druge eksplozivne naprave u automobilu ne mora biti istinit, prenosi ČT24.

Podsjetimo, uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja. Liječnik Nediljko Jović za HRT je rekao da su obje ženske osobe u bolnicu dovezene s teškim ozljedama.

"Mlađa ženska osoba ima teže ozljede trbuha, operirana je, stabilno i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja. Druga, starija ženska osoba ima tešku ozljedu oka i ona je operirana i zahtijevat će daljnje operacijsko liječenje", rekao je. Policija i dalje nastavlja s istragom i utvrđivanjem činjenica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.