Direktor Jadrankamena: Dajem ostavku, ne treba mi ovo!

"ODLAZIM. Ovo mi zaista ne treba. Dajem ostavku", iznenadio nas je direktor Jadrankamena Vedran Vilović, kojeg smo nešto prije 16 sati zatekli na izlasku iz Općinskog državnog odvjetništva u Splitu. Dao je iskaz o prijetnjama koje je dobivao na svoju elektronsku poštu, kao i o jutrošnjem napadu radnika pred Upravnom zgradom. 

"Jedan brat me šamarao, a drugi vukao za uho, Drpić im je govorio da ne prljaju ruke sa mnom"

Vilović tvrdi da ga je jedan od braće Eterović vukao za uho, a drugi šamarao. S njima je, kaže Vilović, bio i sindikalni vođa Tonči Drpić. "Govorio im je da ne prljaju ruke sa mnom. Drpić mi je poslao nekoliko prijetećih mailova, o kojima sam izvijestio Državno odvjetništvo", kazao nam je Vilović.

Šokiran je što se posljednjih mjeseci događa u Jadrankamenu. Nimalo mu se ne sviđa što su radnici uzeli pravdu u svoje ruke, požalio nam se. 

"Audi je moj, a ne od firme"

Drpića i Eteroviće jutros je, pak, ponajviše uzrujao novi, novcati Audi A6, kojim se danas na posao dovezao direktor Vilović. On, pak, kaže da je u pitanju njegovo vozilo.

"To je moj automobil, a ne od tvrtke", kazao nam je Vilović, koji očekuje da pravna država odradi svoj dio posla.

On sam već se našao na meti iste te pravne države, kada je brzinski optužen za povredu prava na rad, i to zato jer nije podijelio plaće do konca mjeseca. Tvrdi da nije imao odakle podijeliti, Državno odvjetništvo zauzelo je drugačiji stav...

"Jadne li države, šest sati su nas držali"

Sindikalista Drpića čuli smo oko 17 sati. Tek su ga pustili iz policije. "Jadna je ova država, šest sati su nas držali. Nemam neki poseban komentar na najavu direktora Vilovića da odlazi", zvučao je Drpić prilično iscrpljeno višesatnim policijskim ispitivanjem. Nema sumnje da priča oko Jadrankamena ovim nije završena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.