Đapić ostao bez stranke u Sisku, a HSP ne može održati izbore: Podružnice im nisu registrirane?!

ČLANOVI HSP-a Sisak napustili su stranku. Počasni predsjednik izgubio je tako posljednje značajno uporište. Gotovo. Nema više. Situacija je krajnje ozbiljna, jer HSP u Sisku nije bio marginalna stranka, već vladajuća!

"U HSP-u vlada kameno doba"

O razlozima napuštanja HSP-a Index je izvijestio Veljko Novak, predsjednik Gradskog vijeća Siska.

"Podružnica u Sisku više ne postoji. HSP su napustili svi gradski vijećnici, ravnatelji, članovi nadzornih odbora. Napustili smo stranku, jer nam je dosta lakrdije. Ljudi su maknuti na vrlo brutalan i svirep način. Za razliku od drugih stranaka koje su se demokratizirale, u HSP-u vlada kameno doba. Mi smo samo tražili poštene izbore, da izaberemo vodstvo koje žele članovi i da se maknu ovi koji su HSP doveli na dno dna", kazao je Indexu Veljko Novak. 

Počasni i tajnik bore se za pečat

Objasnio nam je i što se zapravo događa u HSP-u.

"Ovo što se trenutno događa u stranci je borba za pečat. Tajnik Vlado Jukić i počasni predsjednik Anto Đapić osovina su zla. Ne radi se tu o interesima stranke i rezultatima, očigledno je da njih dvojica žele zadržati kontrolu nad HSP-om", kazao nam je Novak. 

Novak suspendiran zbog Kim Jong Ila?!

Drži da je sasvim jasno tko je generator katastrofalnog stanja i poraza na izborima. Anto Đapić. Zbog kritike, predsjedništvo je suspendiralo Novaka, kao i čitav niz drugih istaknuti HSP-ovaca. 

"Suspendirali su me jer sam rekao da Kim Jong Il nije umro. U HSP-u još živi. Nevjerojatno je da je Đapić kao počasni predsjednik član predsjedništva i odlučuje, a za ništa ne odgovara", žali se Novak.

Prijetnje likvidacijom

Jučer je, inače, policiji prijavio prijetnje. U HSP-u izgleda bez toga ne može.

"Radi se očigledno o određenim poltronima koji žele sačuvati pozicije. No ja nisam Igor Rađenović. Znat ću se obranit, i sebe i obitelj. Nazivaju me telefonom i onda šute ili prijete eliminacijom. To su igrarije za malu djecu, a ja sam veliki momak. Ne bojim ih se", poručuje Novak. 

HSP bez registriranih podružnica?

Inače, ispostavilo se danas da se izborni sabor HSP-a, planiran za kraj veljače, uopće ne može održati. Naime, HSP Ministarstvu uprave nije uopće prijavilo nijednu registriranu podružnicu, pa će se prvo morati to napraviti, jer tako zakon nalaže, pa se tek onda stvaraju pretpostavke za izborni sabor stranke. 

Novak kaže kako će sada već bivši članovi HSP-a Sisak, zajedno sa ostalim izbačenim i suspendiranim HSP-ovcima raditi na ujedinjenju pravaških glasova. "Apsurd je da desnica napreduje u Europi, a u Hrvatskoj se raspada. Đapić sve što radi, radi na štetu desnice i građana, koji plaćaju izbore, a nemaju kome dati glas. I ljevica je u opasnosti, jer desnica u Hrvatskoj ne postoji. To su prirodni polariteti, koji su se kod nas izgubili", zaključuje Novak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.