Dječak (10) u Italiji tijekom izleta pao u bunar dubok 15 metara. Utopio se

Ilustracija: Shutterstock

U Italiji se dogodila tragedija kada je 10-godišnji dječak Vincenzo Lantieri umro nakon što je upao u arteški bunar u selu Palazzolo Acreide u Siracusi.

Dječak je pao u bunar tijekom putovanja koje je bilo dio inicijative fondacije "Doniamo un Sorriso", koja brine za djecu invaliditetom, piše talijanski Corriere. Odgajateljica u dobi od 54 godine koja se spustila u bunar kako bi pokušala pomoći djetetu je ozlijeđena.

Preminuli dječak je mlađi brat dječaka s invaliditetom koji je, bez da ga je itko zamijetio, došao do bunara i popeo se na poklopac. Poklopac bunara je iznenada popustio i dječak je pao u bunar dubok oko 15 metara.

Utopio se

Dijete je umrlo od utapanja u bunaru koji je bio do pola pun vode. Odgajateljicu koja je pokušala pomoći dječaku spasili su speleo-riječni vatrogasci koji su je potom predali hitnoj pomoći.

Tužiteljstvo u Siracusi otvorilo je istragu o smrti dječaka. Istražitelji smatraju da je počinjeno kazneno djelo ubojstva iz nehaja. Pokušava se rekonstruirati kako je došlo do pada dječaka u bunar i je li bunar dubok 15 metara bio prijavljen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.